Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Суботице Стеван Бакић потписао уговор вредан двадесет милиона динара

23.04.2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара. У име Града Суботице уговор о субвенцији, вредан 20 милиона динара за изградњу атарских путева потписао је градоначелник Стеван Бакић.

14240_1.jpg“Буџетом Града Суботице за 2021. годину предвиђено је 40 милиона динара са ПДВ-ом за уређење атарских путева. Са овим, значајним, средствима добијеним од Покрајине за уређење атарских путева обезбеђено је укупно 60 милиона динара. То практично значи да ћемо уредити око 15 750 метара атарских путева”, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

Уређење атарских путева је предвиђено да се ради, како је навео градоначелник Бакић, у месним заједницама: Александрово, Ђурђин, Жедник, Чантавир, Бачки Виногради и Таванкут.

Из покрајинског буџета, посредством Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су додељени и уговори јединицама локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације за унапређивање комуналне инфраструктуре, вредни више од 33 милиона динара.
За израду пројектно-техничке документације за расвету Суботици је у Покрајини опредељено милион динара.