Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почела „Пројектна недеља“ у ТШ „Иван Сарић“

11.05.2021.

У Техничкој школи „Иван Сарић“ данас је почела „Пројектна недеља“, манифестација која ђацима пружа прилику да представе своје радове потенцијалним послодавцима. У оквиру „Пројектне недеље“, коју је Пословни инкубатор Суботица организовао у сарадњи са ТШ „Иван Сарић“ представљено је 59 пројеката иза којих стоји више од 120 ученика. Отварању ове традиционалне манифестације, која за циљ има да афирмише и промовише креативност и инвентивност ученика основних и средњих школа са територије града Суботице, присуствовали су и помоћник министра просвете за дуално и предузетничко образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић, начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, члан Градског већа задужена за област образовања и културе, Миланка Костић и Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности Градске управе Града Суботице.

14275_1.jpg 

Габријела Грујић је, отварајући „Пројектну недељу“, истакла да је овако масовна манифестацијa, организована у тешким околностима у којима се налазимо, доказ куда иде образовање у Републици Србији.

„Образовање у нашој земљи иде управо тамо где и треба да буде, где и заслужујемо, а то је да путем оваквог вида пројектног образовања стекнете онај вид знања који ће код вас освестити како теоријска знања тако и вештине неопходне за ваш сигуран пут и вашу сигурну каријеру , али у својој земљи. Да градите будућност компанија, да градите своју каријеру тамо где желите, а сигурна сам да је то овде“, рекла је Габријела Грујић.

Додала је да је „ово што данас представљамо са својим ученицима заправо оно за шта смо се определили, а то је да дамо оно најбоље од нас“.

14275_2.jpg 

„Пројектно образовање сигурно ће вратити оно што можда дуго година у нашем систему недостаје, а то је радост образовања. Оно ће нас водити и ка свесном путу да и у средњим школама и на факултетима можемо да развијамо још чвршћу, још бољу и квалитетнију умреженост са привредним сектором, да се повезујемо са стимулативним срединама где ће наши млади људи развијати оно што је поред креативности веома важно, а то је иновативност. Верујем да ће сигуран пут, сигурна каријера, али и одрживост компанија и привреде у овом региону бити на значајном нивоу. И да неће бити само одржив развој него да ће ови млади људи својим резултатима на овим радионицама показати да смо добар тим и да ми то заједно, за будућност, и можемо“, нагласила је Габријела Грујић.

Присутнима на отварању „Пројектне недеље“ обратио се и директор ТШ „Иван Сарић“ Жељко Рајчић.

Ова дводневна манифестација, чије је затварање заказано за среду, 12. мај, у 12.00 часова реализује се у складу са прописаним епидемиолошким мерама.

14275_3.jpg 

Прва „Пројектна недеља“ организована је у мају 2008. године и трајала је три дана. Ученици, наставници и спољни сарадници реализовали су 12 пројеката из различитих техничких области.