Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић: Наставићемо да подржавамо рад Црвеног крста

13.05.2021.

У Великој већници Градске куће данас је одржана шеста седница Скупштине Црвеног крста Суботица – градске организације. Након радног дела седнице, који је подразумевао разматрање и усвајање Извештаја о раду за 2020. годину и Плана рада за 2021. годину, уприличен је и свечани део седнице Скупштине у оквиру којег су уручена висока признања Црвеног крста Србије и Црвеног крста Суботица истакнутим појединцима и установама за њихов допринос и заслуге у спровођењу мисије Црвеног крста. Седници су присуствовали и градоначелник Суботице Стеван Бакић, помоћници градоначелника Загорка Панић и Весна Босанчић, члан Градског већа Илија Ђукановић, потредседница Црвеног крста Србије, Симка Сомер, и секретар Црвеног крста Војводине, Бошко Митрашиновић. 

14279_1.jpg 

Шесту седницу Скупштине ЦК Суботица за мандатни период 2018-2022. година отворила је, поздрављајући чланове Скупштине и госте, председник Скупштине др Ливија Деспенић, а присутнима у Великој већници потом се обратио градоначелник Стеван Бакић.

Он је изразио захвалност на части коју му је Црвени крст у Суботици указао позивом да се обрати на седници Скупштине и подсетио да је и крајем марта, када је Црвени крст Суботице обележавао 135 година свог постојања и рада, имао задовољство да овој племенитој организацији честита тај велики јубилеј у чијем знаку протиче и данашња Скупштина, и читава ова година.

„Драго ми је што су данас са нама и високи гости из републичке и покрајинске организације Црвеног крста, који ће уручити и значајна признања хуманим Суботичанима који су се посебно истакли у волонтирању или подржавању рада наше градске организације, како током пандемијске кризе, тако и током свог укупног личног и професионалног живота“, рекао је градоначелник Бакић.

14279_2.jpg 

Уз констатацију да Град Суботица такође даје свој допринос и то данас можда више него икада у ових 135 година, Бакић је истакао да је пандемија, поред много лоших ствари, донела и нешто добро – већу блискост и сарадњу између локалне самоуправе и Црвеног крста.

„У рестриктивном буџету за 2021. годину Град је, поред редовног финансирања 'Народне кухиње' и Прихватилишта за бескућнике, успео да обезбеди и средства за јавна овлашћења Црвеног крста. То је пут којим ћемо наставити, а надамо се да ћемо у буџету за следећу годину моћи и више да издвојимо за све што чините за наш град и нашу земљу. Честитам свим добитницима признања и у име Града и своје лично име изражавам највеће поштовање и захвалност за њихов допринос раду Црвеног крста у Суботици“, нагласио је градоначелник Бакић.

Симка Сомер је, обраћајући се присутнима, казала да се чињеница да смо једно од  најстаријих националних друштава у међународној федерацији друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца потврђује и данас у Суботици.

14279_3.jpg

„Честитам вам 135 година хуманитарног рада по принципима највећег покрета у свету. Честитам и свим добитницима признања са захвалношћу на хуманитарном доприносу и делима која иза тих признања стоје“, рекла је, између осталог, Симка Сомер.

У свечаном делу седнице Скупштине Црвеног крста Суботица, признања „Златни знак” Црвеног крста Србије додељена су др Нади Косић Бибић, др Марији Стевић Мајор, Ивану Ивандекићу и  фирми „Ивашпед“  д.о.о. Суботица, док су признања „Сребрни знак“ Црвеног крста добили Пеђа Ивовић, Алекса Петрић, „СМБ бетоњерка“ д.о.о. Суботица и „Office Shoes“ д.о.о. Суботица.

14279_6.jpg

Златна плакетa Црвеног крста Суботицa додељена је Александру Петрићу, Бежики Кишпал, Јаношу Кочишу, фирмама „Аметек” д.о.о. Суботица „Суппорт” д.о.о. Суботица и Служби за трансфузиoлогију Опште болнице Суботица.

14279_5.jpg