Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић посетио Суботицу

27.05.2021.

Члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић, састао се данас у Градској кући са потпредседником Покрајинске владе и председником Савета за координацију и праћење економског развоја на територији АП Војводине, Бранком Ћурчићем. Током сусрета разговарали су о активностима које би требало да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у АП Војводини и креирању привредног амбијента за отварање нових радних места.

14305_1.jpg 

„Теме о којима смо данас разговарали везане су за индустријске зоне, бизнис инкубаторе, социјално и женско предузетништво. Добили смо исцрпне информације које ће бити део Мастер плана за целу територију АП Војводине“, изјавио је, након састанка, Бранко Ћурчић.

Уз истицање да се током овог радног састанка разговарало о актуелном стању у привреди и економским кретањима како у нашем граду тако и у региону, Срђан Самарџић је рекао да се није могла избећи ни тема која се односила на последице пандемије са којом се суочавамо у последњих 16 месеци.

„Циљ суботичке локалне самоуправе је да задржимо ниво заштите здравља наших суграђана, али и да одржимо овај ниво инвестиционе климе и  привредног амбијента за отварање нових радних места“, нагласио је Срђан Самарџић.

14305_2.jpg

После пријема у Градској кући, Срђан Самарџић и Бранко Ћурчић обишли су Пословни инкубатор Суботица у оквиру кога послује девет предузећа која запошљавају 50 радника. Ова предузећа баве се производњом намештаја, информатичком обуком и туризмом.

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић посетио је данас и Сенту, где је разговарао са председником Општине Сента Рудолфом Цегледијем.