Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

„Мајска награда“ и Спортском савезу Суботице

28.05.2021.

У Дому Народне скупштине Републике Србије данас су на свечан начин додељене „Мајске награде” Спортског савеза Србије за 2020. и 2021. годину. Прошле године манифестација није могла да се одржи због короне, ове су се стекли услови да се на једном месту нађу лауреати за обе године. Награђен је и Спортски савез Суботице – територијални спортски савез, а награду је у име Савеза примио генерални секретар Дејан Вуковић.

14308_1.jpg 

Свечаности су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић са сарадницима, и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић. У име Града Суботице и Спортског савеза додели „Мајске награде“ присуствовали су и члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, и председник Спортског савеза Суботице Сретен Дамњановић.

Поздрављајући присутне, председник Спортског савеза Србије, прослављени рвач Давор Штефанек је рекао да ми је жао што прошле године није додељивана „Мајска награда“ и да би  данашња свечаност требало да буде знак да смо победили корону и да се враћамо нормалном животу.

Уз честитке добитницима, Вања Удовичић је, обраћајући се присутнима, рекао да поштујемо резултате из прошлости, да је било рекордно успешних година и да сада желимо да напредујемо, да се боримо сами са собом, да такви изазивамо респект у свету.

14308_2.jpg 

„Председник Вучић воли спорт, помаже, никада нисмо имали оволико новца, јачају клубови, инфраструктура је све боља. Тешкоће године за нама је осетио читав свет. Ми смо се својим системом спорта успешно одбранили. Вакцинисали смо се и апелујем да се сви вакцинишу. Једино тако можемо напред“, поручио је Удовичић.

Поред Спортског савеза Суботице, признања (2020, 2021.) су примили и – олимпијски спортиста Урош Ковачевић (одбојка), Бобана Величковић (постхумно стрељаштво), неолимпијски спортиста: Милован Веснић (аутомобилизам), Теодора Манић (кик бокс), спортиста са инвалидитетом: Дејан Јокић (стрељаштво) Данијела Јовановић (теквондо), територијална организација: Спортски савез Панчево, спортске организације: ФК Црвена звезда, Карате савез Војводине, спортски стручњак:  Марина Маљковић (кошарка), Светислав Пешић (кошарка), спортски функционер: Ненад Лаловић (рвање), Симо Салапура (карате), животно дело: Владимир Цветковић, Иванка Гајић (постхумно), медији: Предраг Милинковић (РТС), Рада Николић (дугогодишњи новинар).

Ово највише друштвено-спортско признање које традиционално додељује Спортски савез Србије установљено је још 1961. године и може се добити само једном у животу. После кратке паузе, од 2007. године вратило је свој, али и сјај најмасовније спортске организације на Балкану.

14308_3.jpg