Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града др Балинт Пастор поздравио присутне на фестивалу „Folk music fest“

29.05.2021.

„Изузетно ми је драго што, коначно, може да се организује нека манифестација, да се можемо окупити и једни другима видети и лица, а не само очи, како је то било у претходних више од годину дана. Град Суботица је подржао 'Folk music fest', јер сматрамо да се ради о манифестацији која на најбољи начин осликава нашу вишебојност, нашу мултикултуралност, мултилингвалност“, рекао је данас председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) обраћајући се учесницима и присутнима на Музичком фестивалу „Folk music fest“ који се, 28. и 29. маја, одржава на Великој тераси на Палићу.

14311_1.jpg 

Он је навео да су у оквиру ове дводневне манифестације јуче одржани концерти хрватских и буњавачких ансамбала, да ће се данас публици представити ансамбли који ће свој програм извести на мађарском језику и да управо такви садржаји највише одржавају и испољавају дух Суботице.

„Желео бих да се захвалим радницима, запосленима у Јавном предузећу 'Палић-Лудаш' и предузећу 'Парк Палић', јер захваљујући њима имамо овакав амбијент који је и предуслов за испуњење нашег циља. А, наш нескривени циљ је да Палић буде међу најпосећенијим туристичким дестинацијама на територији Републике Србије“, нагласио је Пастор.

14311_6.jpg

Додао је и да је важно да се оживе неке старе традиције.

„Због тога ме радује што је предузеће 'Парк Палић' д.о.о. пре неколико недеља  објавило позив да се  ансамбли, групе извођача, јаве на  конкурс и одржавају концерте у Музичком павиљону, поред Велике терасе на Палићу. Битно је што се они могу представити публици и што туристи могу да  виде са каквим уметницима у Суботици, и на Палићу, ми располажемо. Желим вам свима пријатан дана, да се дружите и уживате у музици“, истакао је др Балинт Пастор.

14311_4.jpg

Присутне на Великој тераси на Палићу поздравио је и пожелео им да уживају у богатом музичком програму и Габор Јухас, председник Удружења грађана „Јухасок“ које по седми пут организује Музички фестивал „Folk music fest“.

Два фестивалска дана протекла су у знаку тамбурашких концерата ансамбала из Суботице и Чантавира, али и из Сегедина, Баје и Будимпеште. У оквиру пратећих програма Фестивала посетиоци су могли да погледају изложбу народних уметности, радионице рукотворина и народних дечјих играчака, као и презентације инструмената за децу и Удружења средњовековне традиције Светог Лонгина.

14311_7.jpg