Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за „сребрног“ Игора Шикору

02.06.2021.

Члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, састала се данас, у Градској кући са Игором Шикором, чланом Боди билдинг спортског удружења „Спартак“ који је као репрезентативац Србије освојио сребрну медаљу на недавно одржаном Европском првенству у боди билдингу и фитнесу у Шпанији. Састанку је присуствовао и Дејан Вуковић, генерални секретар Спортског савеза града Суботице.

14316_1.jpg 

„Суботица је, као ’град спортова’, имала част да има представника на овако значајном такмичењу, али не само учесника него и освајача вредне медаље за наш град и Србију. Овај спорт добија на све већој популаризацији, а надамо се да ће освајање медаље, али и промоција спорта, допринети бољитку овог спорта у Суботици“, изјавила је, том приликом, Наташа Алексић.

Суботица, додала је, упркос пандемији не заостаје по броју освојених медаља и вредних спортских резултата.

„Током протеклих неколико дана суботички спортисти су освојили медаље у боксу, каратеу, пливању, а очекујемо да ’Голубице’, фудбалерке Спартака, освоје сутра дуплу фудбалску круну“, нагласила је Наташа Алексић.

Шикора је, изражавајући захвалност Наташи Алексић и Дејану Вуковићу на пријему и четиткама, рекао да га је на Европском првенству у Санта Сузани, у Шпанији, изненадила веома јака конкуренција.

„Обично се на великим такмичењима нађе десетак такмичара у једној категорији, а овога пута их је било петнаест. Но, тиме је успех још слађи. Уз сребро на Првенству Европе сам и четврти на свету, што је највећи успех у Србији у сениорској конкуренцији у последњих тридесетак година. Сада сам још мотивисанији да даље радим и да се следеће године на Светском првенству изборим за златну медаљу. Само велики циљеви доносе велике резултате“, нагласио је Игор Шикора.

14316_2.jpg