Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана десета седница Скупштине града Суботице

03.06.2021.

На десетој седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, укупно је усвојено десет тачака дневног реда. Одборници су једногласно, са 60 гласова „за“ (без уздржаних и против) донели Одлуку о консолидованом завршном рачуну Града Суботице за 2020. годину, а донета је и Одлука о изменама Статута Града Суботице и Одлука о обављању комуналне делатности управљања комуналним отпадом. Усвојена је и Одлука о одређивању правца пружања државних путева I и II реда који пролазе кроз насељена места на територији града Суботице, као и Решење о давању сагласности на Прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Суботица за 2021. годину.

14319_1.jpg 

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је, обраћајући се присутнима у Великој већници Градске куће поводом доношења Одлуке о консолидованом завршном рачуну Града Суботице за 2020. годину, изразио захвалност свима који су учествовали у планирању и реализацији буџета за 202о. годину.

„Као што се чуло у извештају секретара Секретаријата за финансије, Дубравке Родић, постигли смо феноменалан резултат с обзиром на све  околности које су задесиле Град  Суботицу, државу Србију као и цео свет. То јесте резултат којим можемо да се похвалимо, тако да бих се, у првом реду, захвалио претходном градоначелнику Богдану Лабану и његовом тиму, затим комплетној локалној самоуправи, коалиционом партнеру Савезу војвођанских Мађара“, рекао је Бакић.

Изразио бих захвалност, додао је, и опозицији на једном конструктивном излагању и на разумевању за све отежавајуће околности које су задесиле ову градску власт.

„Захвалио бих се поново, и увек ћу се захваљивати председнику Александру Вучићу, Министарству финансија и министру Синиши Малом на помоћи из текућих буџетских резерви за санирање последица ковида 19 за буџет Града Суботице од 211.499.000 динара“, нагласио је Бакић.

 14319_2.jpg

Да би, како је рекао, и одборници и грађани били мирни, градоначелник Бакић се похвалио и реализацијом буџета за 2021. годину.

„Досадашња реализација  за период јануар-мај 2021. године је по уџбеницима. Буџет је стабилизован, нисмо дужни никоме ништа, покренули смо отплате рата за Дом ЈНА и за бившу касарну ’Коста Нађ’, такозвану Прву касарну које су биле престале да се уплаћују од половине 2019. године. Успели смо у наставку да отплатимо две рате за Прву касарну и четири рате за Дом ЈНА и ту смо добрано смањили дуг.  Идемо у добром правцу. Опрезан сам, али сам велики оптимиста да Град Суботицу чекају само бољи дани“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

По мишљењу независног овлашћеног ревизора Нацрт одлуке о консолидованом завршном рачуну града Суботице  за 2020. годину, објективно и истинито, по свим битним и материјално значајним питањима, приказује стање имовине, обавеза и изворе финансирања, приходе и примања, расходе и издатке, токове готовине и извршење буџета за годину која се завршава 31. децембра 2020. године, у складу са релевантним законским и рачуноводственим прописима који су регулисани Законом о буџетском систему и Одлуком о буџету града Суботице  за 2020. годину, и рачуноводственим политикама обелодањеним у извештају.

14319_3.jpg