Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила Суботицу

11.06.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се, у Градској кући, са министарком привреде Анђелком Атанасковић која је данас, након Бачке Тополе, посетила и Суботицу са циљем да у разговору са челницима локалних самоуправа и привредницима види шта је неопходно да се уради како би се унапредило пословно окружење, а самим тим и створили бољи услови за пословање и живот грађана.

14352_1.jpg

Градоначелник Бакић је, обраћајући се медијима након састанка у Зеленој сали Градске куће, изразио задовољство што је имао прилику да се састане са министарком Атанасковић и да, како је рекао, са њом и њеним тимом разговара о стању у суботичкој привреди и привредним потенцијалима овог града.

„Град Суботица настоји да има најбољу комуникацију са свим предузетницима, привредницима и инвеститорима који послују на територији нашег града, од најмање породичне фирме, до велике међународне компаније. Сви они су важан и незаменљив део суботичког привредног спектра и доприносе развоју Суботице. Веома нам је битно да имамо што бољу сарадњу са Министарством привреде и да заједно учинимо све што можемо да унапредимо привредни амбијент како би дошло до отварања нових радних места, што је најважније за све грађане“, нагласио је градоначелник Бакић.

Наводећи да ће министарка Атанасковић у наставку свог боравка у Суботици обићи неке од успешних компанија које послују у овом граду, он је рекао да поздравља њено интересовање за привреднике из Суботице и њихов рад.

14352_2.jpg

Министарка Анђелка Атанасковић је истакла како је суботичка привреда показала колико је витална, да је корона делом узела данак али да се привреда опоравља и да су очекивања да ће већ догодине привредници из овог града моћи да конкуришу за помоћ ресорног министарства како би још боље радили и развијали се.

„Имаћемо састанак са привредницима, десетак се већ пријавило, који ће нам указати на своје проблеме. Обилазим углавном домаће фирме јер имамо примедбе да страни и домаћи инвеститори нису у истој позицији, што није тачно. Одговорно кажем да и једни и други имају потпуно иста права само је ствар њихових могућности колико могу да инвестирају. У томе је једина разлика. Позивам све домаће инвеститоре да се развијају, запошљавају раднике, добиће подстицаје од нас. Верујем да ћу врло брзо поново доћи на отварање неке нове фабрике“, поручила је министарка Анђелка Атанасковић.  

После састанка у Градској кући коме су присуствовали и градоначелникови сарадници, градски менаџер Загорка Панић и члан Градског већа задужен за привреду, Срђан Самарџић, министарка Атанасковић посетила је компанију „Јовисте“, на Палићу.

14352_3.jpg

Министарка Анђелка Атанасковић ће, како је најављено, у суботу, 12. јуна, посетити компанију „Al Pack“ д.о.о. у Суботици, а потом и фирму „Генеза“ д.о.о., у Кањижи.