Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић: Слободна зона је од стратешког значаја за Суботицу

17.06.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, посетили су данас Привредно друштво за управљање Слободном зоном Суботица с циљем да у разговору са руководством Слободне зоне размене идеје о будућим правцима њеног развоја и етаблирању њене друштвене улоге. Након састанка у Слободној зони, градоначелник Бакић и покрајински секретар Иванишевић обишли су компанију „Аметек“, која се такође налази у суботичкој Индустријској зони „Мали Бајмок“.

 14368_1.jpg

Градоначелник Бакић је, тим поводом, истакао како је Слободна зона од  стратешког значаја за град Суботицу. Подсетио је да се простире на површини од нешто више од 72 хектара, да у режиму Слободне зоне послује девет компанија и да ван режима Зоне, а у оквиру Индустријске зоне „Мали Бајмок“, још функционише компанија „Гордон“, популарна „Калцедонија“.

„Обавили смо разговор са руководством Слободе зоне на челу са директором, дотакли се многих тема, конкретно смо покренули две теме које ћемо решавати у наредном периоду“, рекао је градоначелник Бакић.

Навео је да је обилазак производних погона компаније „Аметек“ заједно са руководством ове компаније био и прилика да се једни другима захвале на досадашњој сарадњи.

14368_2.jpg

„Оно што у име града могу да кажем јесте да компанији ’Аметек’, која тренутно запошљава око 450 лица са тенденцијом проширења производње,  дугујемо огромну захвалност за све што је у претходном периоду урадила, с обзиром на околности у минулих годину и по дана. Нису престајали са производњом, радили су смањеним интензитетом и сада се поново враћају на стање пре пандемије. Дотакли смо се будуће сарадње и говорили о њеном унапређењу. Још једном бих се захвалио на досадашњој сарадњи и нагласио да су врата града широм отворена не само за ’Аметек’ већ и за све друге компаније које послују у оквиру Слободне зоне, у Индустријској зони ’Мали Бајмок’, нагласио је градоначелник Бакић.

Ненад Иванишевић је рекао да је Слободна зона један од главних генератора запошљавања не само на територији града Суботице, него и целе АП Војводине.

14368_3.jpg

„Оно што је важно јесте податак да Слободна зона даје скоро седам милиона евра годишње у буџет града Суботице, да запошљава више од 6.400 људи и да генерише у овом граду и развој станоградње. Упознали смо се са радом и плановима Слободне зоне и договорили да ресорни помоћник за пољопривреду буде члан радне група која ће заједно са руководством Слободне зоне да развије  нову стратегију за њене будуће активности и развој. Са наше стране Слободна зона ће као и до сада, јер је Покрајинска влада делом и њен оснивач, имати апсолутну подршку и у будућем развоју и у решавању свих потреба које се појаве у будућности“, истакао је Ненад Иванишевић.

Уз изражавање захвалности градоначелнику Стевану Бакићу и покрајинском секретару Ненаду Иванишевићу на данашњој посети, директор Привредног друштва за управљање Слободном зоном Суботица, Саша Граворац, рекао је да је данашња посета први корак у успостављању чвршће и трајније сарадње Града, Покрајине и Слободне зоне Суботица.

14368_4.jpg

„То је веома важно, нарочито када се има у виду значај Слободне зоне, као покретачке снаге привреде града Суботице“, казао је Саша Граворац.

14368_5.jpg