Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Министар Ружић обишао радове на Студентском комплексу на Палићу

19.06.2021.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас радове на Студентском комплексу на Палићу и оценио да су веома важна улагања државе и Министарства у развој образовања. У име Града Суботице и градоначелника Стевана Бакића обиласку Студентског комплекса присуствовао је Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за област привреде.

 14371_1.jpg

Министар Ружић је, тим поводом, изјавио да је ово део ширег комплекса, под ингеренцијом Студентског одмаралиста Београд, а ту су још комплекси и на Авали и Златибору.

„Завршетком радова на ресторану са око 300 места и смештајним објектима капацитета 210 места, студенти ће добити комфорније услове боравка и боље садржаје. Такође, Палић је престижна туристичка дестинација и овај комплекс ће моћи туристима да понуди смештај“, рекао је Ружић.

Додао је да је план да радови буду завршени до краја фебруара 2022. године, а њихова укупна вредност је преко 3.100.000 евра.

 14371_2.jpg

Како је оценио, ово ће бити импозантан комплекс, какав и заслужују наши студенти.

„У овом центру биће могуће и различите едукације, што је важно и за наше научнике и истраживаче“, казао је министар.

Срђан Самарџић је истакао да је циљ суботичке локалне самоуправе враћање старог сјаја Палићу кроз инфраструктурне пројекте и спортске, културне и забавне садржаје и да је обнова и изградња Студентског комплекса на Палићу велики корак ка остварењу тог циља.

14371_5.jpg 

„Овом приликом бих се захвалио Влади Републике Србије и Покрајинској влади на подршци и помоћи коју нам пружају у овим нашим настојањима и активностима“, нагласио је Срђан Самарџић.

14371_6.jpg