Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почела манифестација „Летњи концерти у Музичком павиљону на Палићу“

20.06.2021.

Председник Скупштине града Суботице, др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), данас је свечано отворио манифестацију под називом „Летњи концерти у Музичком павиљону на Палићу“, организовану с циљем  да се на Палић врати ова традиција и да Музички павиљон, који је од од свог подизања почетком 20. века био место малих променадних концерата,  поново добије своју улогу у анимацији палићких посетилаца. У оквиру манифестације, сваке суботе у јуну, јулу и августу, закључно са 28. августом у Музичком павиљону ће се одржати мањи музички концерти, са почетком од 18.00 часова.

14372_1.jpg 

„Увек ме изузетно радује када можемо да учинимо корак који води ка враћању старог сјаја Палића“, рекао је, том прилком, Балинт Пастор, и додао да на томе раде многи, сваког дана.

„Један од таквих корака је управо и овај, данашњи, с обзиром на то да овом објекту враћамо основну намену. Музички павиљон је изграђен и предат на употребу истог дана када је то учињено и са Водоторњем, објектом Женског штранда и Великом терасом, на Палићу, као и са Градском кућом, у Суботици. Тада је градоначелник био Карољ Биро и за његово време  изграђени су сви ови објекти. Музички павиљон је, иначе, најмањи објекат на територији града Суботице који је изграђен у стилу сецесије“, навео је Пастор.

Истакао је да бисмо требали да будемо захвални запосленима у предузеђима „Парк Палић“ д.о.о. и Јавном предузећу „Палић-Лудаш“, јер захваљујући пре свега њиховом раду Палић има овако леп амбијент.

14372_2.jpg

„Ми, као што сам то у неколико наврата већ рекао, заиста желимо да Палић буде једна од најатрактивнијих туристичких дестинација на територији Републике Србије“, нагласио је Пастор.

Он је изразио захвалност и ансамблима, оркестрима, музичарима и уметницима који су прихватили позив предузећа „Парк Палић“ д.о.о. и који ће, како је рекао, до краја августа, сваке суботе, са почетком у 18.00 часова одржати концерте у Музичком павиљону, и то без накнаде, чинећи услугу грађанима Суботице и Палића, као и туристима и свима онима који ће се у време концерата наћи на Палићу.

„Радује ме што могу да отворим ову манифестацију, односно овај серијал музичких концерата на Музичком павиљону“, казао је Балинт Пастор.

14372_3.jpg

У име организатора, присутне на отварању манифестације поздравила је и пожелела им да уживају у музичком програму директорка предузећа „Парк Палић“ д.о.о., Валерија Денч.

Након свечаног отварања серије концерата, публици се представио бенд „Gordanov blues ghetto“. 

14372_4.jpg

Музички павиљон на Палићу, подигнут је 1910. године у оквиру централних репрезентативних објеката који су данас симбол  Палића као летовалишта. Павиљон представља  непокретно културно добро као споменик културе.

14372_5.jpg