Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић примио перспективне атлетичаре Спартака

21.06.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас, у Градској кући са делегацијом Атлетског клуба железничара Спартак коју су чинили председник Клуба Слободан Војиновић, генерални секретар Тихана Тумбас, тренери Јожеф Кереши и Звездан Калмар, и перспективни такмичари – Јована Илић, Максим Пушкар и Даријо Башић Палковић. Градоначелник Бакић је, након састанка, изјавио како је разговор са делегацијом АКЖ Спартак, током кога се дотакло више тема, био конструктиван, да је анализиран претходни период сарадње и да је договорено како ће се та сарадња одвијати у наредном периоду.

 14374_1.jpg

„У тим разговорима они су нам изложили резултате које су ове године постигли спортисти Атлетског клуба Спартак. Лично сам био импресиониран. Атлетски клуб Спартак има дугу традицију, некада је био у врху атлетике, а из онога што ми је презентовано када је реч о овогодишњим оствареним резултатима могу да кажем да са оптимизмом очекујем велики повратак  Атлетског клуба Спартак на атлетску мапу, како Србије тако и овог целог региона“, нагласио је градоначелник Бакић.

Додао је да је упознао младе спортисте, бисере Атлетског клуба Спартак и да верује да ће они бити будуће звезде овог спорта.

„Највећи бисер је Јована Илић, такмичарка у троскоку која је на недавно завршеном Првенству Србије за сениорке у Краљеву освојила друго место и, нажалост, за један сантиметар, како су ме известили , изгубила златно одличје. Она не треба да клоне духом, треба да настави даље са овим радом. Многи клубови већ исказују интересовање за њу, али и Атлетски клуб Спартак и Град Суботица ће предузети све да  Јовану Илић задржимо и да обезбедимо услове достојне за њен напредак у овој дисциплини“, истакао је Бакић.

 14374_2.jpg

Ту су, навео је, и Максим Пушкар, јуниор који има изузетне резултате у дисциплини на 3.000 метара, и Даријо Башић Палковић, такмичар на 400 и 800 метара.

„Пушкар је на Отвореном првенству Београда у трци на 3.000 метара освојио прво место и оборио клупски рекорд стар 70 година, док је на Првенству Србије за сениоре у Краљеву, такође на 3.000 метара, у конкуренцији сениора заузео шесто место, постављајући притом нови лични рекорд и рекорд клуба. Даријо Башић Палковић најбоље резултате постиже на 800 метара, такмичи се као јуниор и надам се да ће у тој дисциплини постизати добре резултате и у сениорској конкуренцији. Младим атлетичарима Спартака још једном честитам на резултатима које су до сада постигли и желим да једног дана дотакну висине једног Ђоковића, Јокића, наших ватерполиста, кошаркаша“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

14374_3.jpg

Уз изражавање захвалности градоначелнику Бакићу на данашњем пријему и подршци коју им Град Суботица пружа како би имали што боље услове за припреме и остваривање добрих резултата, председник АКЖ Спартак, Слободан Војиновић, оценио је да клуб на чијем је челу има квалитетне јуниоре и добру тренерску екипу и најавио да се нада да ће се у септембру ове године у Суботици организовати један атлетски митинг.

14374_4.jpg

Јована Илић је казала како су ова година и ова сезона за њу један прелазни период, да се полако припрема за професионалне воде и да је велики акценат ставила на предстојећу такмичарску сезону, као и на сениорско Европско првенство у дворани које се у марту 2022. године одржава у Београду.

14374_5.jpg

Састанку су присуствовали и члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, и генерални секретар Спортског савеза Суботице, Дејан Вуковић.