Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Успешна млада тенисерка на пријему код градоначелника Бакића

22.06.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у свом кабинету у Градској кући, младу, талентовану тенисерку Милу Половину и тренера Тенис клуба Спартак Веселина Ракочевића. Десетогодишња Мила Половина је на последња два турнира, одржана у Сремској Митровици и Сивцу, освојила златна одличја. Мила готово на свим клупским такмичењима бележи запажене резултате, а како у Тенис клубу Спартак нема довољно такмичарки њеног узраста ова суботичка нада белог спорта често побеђује и дечаке.

 14376_1.jpg

Градоначелник Бакић је, обраћајући се медијима након пријема, рекао да су овогодишњи резултати које у тенису постиже Мила Половина, а нарочито последња два у Сремској Митровици и Сивцу где је освојила прва места, били повод за њихов данашњи сусрет.  

 14376_2.jpg

„Мила је са скроз одличним успехом завршила трећи разред Основне школе ’Кизур Иштван’ и  поред сјаних резултата у школи остварује и блиставе резултате у тенису. Уз таленат и резултате које показује до сада, можемо слободно рећи да ће то бити будућа звезда, како ТК Спартак тако и наше лепе Србије. Узор у тенису јој је Новак  Ђоковић и она једног дана жели да постигне такве резултате, што јој и ја од срца прижељкујем. Честитам јој на досадашњим постигнутим резултатима уз жељу да  тако настави и у будућности и да својим успесима истовремено промовише и град Суботицу“, казао је градоначелник Бакић.

Млада нада суботичког тениса није крила радост што је за њу уприличен пријем код градоначелника.

14376_3.jpg 

„Била сам одушевљена када сам у петак сазнала да ћу имати пријем код градоначелника. Пошто сам имала турнир дан касније, у суботу, рекла сам себи да морам да освојим још један пехар да бих га донела градоначелнику, кога сам до сада само гледала на телевизији“, искрена је Мила Половина. 

Веселин Ракочевић је објаснио да се Мила такмичи у конкуренцији до десет година и да  игра углавном турнире у региону.

14376_4.jpg 

„Конкуренција је јака, јер долазе све најбоље девојчице из Србије. Принцип такмичења је да се игра по групама, имају најмање два до три меча у групама, онда почиње главни део турнира где, да би се  освојило прво место, треба да се добију три до четири меча. На крају године се игра Куп Србије где су позвана само најбоља деца Србије и тамо очекујемо да Мила својим учешћем направи још један добар резултат“, рекео је тренер Ракочевић.

14376_5.jpg 

Пријему је присуствовала и Наташа Алексић, члан Градског већа задужена за област спорта и омладине.