Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић примио просветне раднике из Словеније

25.06.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је у петак, 25. јуна, у Великој већници Градске куће, директора Основне школе "Свети Сава" Новицу Павловића и његове госте, директора и наставнике Основне школе "Задоброва" из истоименог насеља у Љубљани, престоници Републике Словеније.

Руководство и наставно особље ове словеначке школе боравило је у Суботици, у оквиру "Еразмус плус" пројекта међународне образовне сарадње, у којем им је партнер ОШ "Свети Сава" из Александрова. Две установе закључиле су уговор о сарадњи 2018. године, на основу којег су Суботичани већ боравили код својих љубљанских колега, а ранију узвратну посету спречила је пандемија корона вируса.

Градоначелник Бакић је, на пригодном пријему, поздравио госте и нагласио да жели да узврати најсрдачнијим гостопримством на оно што су наставници ОШ "Свети Сава" доживели у Словенији, где се са њима састао и градоначелник Љубљане Зоран Јанковић. Он је изразио жељу да се кроз овакве програме међународне сарадње у области образовања, успостави и шира сарадња и пријатељство између Суботице и Љубљане.

Говорећи о самој Градској кући и особинама Суботице као града, градоначелник Бакић је са гостима поделио и лично искуство живота и рада у Словенији, које је доживео у младости и којег се радо сећа.

Након срдачног разговора са гостима из Словеније, градоначелник их је поздравио, нагласивши да се нада да ће њихови утисци бити једнако добри, као што су били они њихових суботичких колега, када су боравили у Љубљани. Затим је дао реч свом шефу кабинета Сави Стамболићу, који их је упознао са додатним занимљивостима из историје града, Градске куће и њеног непосредног окружења.

Сви гости су добили пригодне поклоне да их сећају на Суботицу, а они су узвратили, поклонивши градоначелнику Бакићу мајицу са мотивима Љубљане.