Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић: Пружићемо највећу могућу подршку Народном позоришту

02.07.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у свом Кабинету,  глумце Драме на српском језику Мињу Пековић и Срђана Секулића, Драме на мађарском језику Чабу Ралбовски и Чилу Памер и директора Народног позоришта Милоша Николића поводом изузетно успешног завршетка сезоне. Наиме, представа суботичког Народног позоришта “Кус петлић” у режији Милана Нешковића, на 66. Стеријином позорју освојила је чак девет награда.

14398_1.jpg

Честитајућу глумцима, руководству и свим запосленим у овој установи градоначелник Стеван Бакић је рекао да су уметници суботичког Народног позоришта направили фантастичан резултат, освојили су чак 13 награда на четири позоришна фестивала у земљи и иностранству.
„Ту се свакако посебно издваја успех на 66. Стеријином позорју у Новом Саду, док је други значајан резултат постигнут на 38. Нушићевим данима у Смедереву где је представа „Ожалошћена породица“ Драме на мађарском језику добила награду за најбољу представу у целини по одлуци стручног жирија”, рекао је градоначелник Бакић.

14398_3.jpg

Он је обраћајући се медијима након пријема, истакао да су ово изузетни резултати и најбоља могућа увертира пред отварање Фестивала европског филма на Палићу.
„На пријему смо се дотакли разних тема, причали смо о будућности, плановима, јер директор суботичког Народног позоришта има много идеја, енергије. Град Суботица и ја лично пружићемо највећу могућу подршку Народном позоришту, њеним уметницима да постижу још боље резултате.  Веселимо се скором завршетку радова на Народном позоришту да се коначно наши уметници врате у свој театар. Тренутно раде у тешким условима и очекујемо да у новој згради Позоришта добију адекватан простор који одговара њиховом  квалитету и резултатима које постижу“- нагласио је Бакић.
Директор Народног позоришта Милош Николић захвалио се градоначенику Суботице на дивном пријему, а пре свега на изузетној подршци не само суботичком Народном позоришту него културној сцени уопште.

14398_1.jpg

„Захвалио бих се свим радницима у Позоришту, јер у овој специфичној ковид ситуацији кративност у Позориштуу није стала зато  су нам значајни и резултати. Захвалио бих се свима од технике, до управе и глумицама и глумцима на  изузетној сезони која је, може се рећи, била историјска“, рекао је Милош Николић.
Он је напоменуо да су потписана два изузетно важна споразума за суботичко Народно позориште, са београдским Народним позориштем и Српским народним позориштем из Новог Сада.

14398_4.jpg

„Имамо изузетне Драме на  српском и мађарском језику и можемо очекивати да ће нам врло брзо гостовати опера и балет, а сигуран сам да ће наша публика бити изузетно радосна“, додао је Милош Николић.
Глумци Миња Пековић, Срђан Секулић, Чила Памер и Чаба Ралбовски захвалили су се градоначелнику на срдачном пријему и изразили задовољство што ће се, судећи према речима градоначелника, ускоро вратити у нову зграду свог Позоришта.