Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржан радни састанак поводом организације 4. Суботичког полумаратона

02.07.2021.

Данас је у Градској кући одржан радни састанак организатора Суботичког полумаратон и надлежних органа и служби и јавних предузећа, који је сазвао председник Скупштине града Суботице Dr. Pásztor Bálint  (др Балинт Пастор).

14399_1.jpg

Састанку су присуствовали представници организатора трке, Спортског удружења „Хоризонт“, Министарства унутрашњих послова, Полицијске управе Суботица, директори надлежних јавних и јавно комуналних предузећа града Суботице са својим сарадницима, директорка Дома здравља Суботица као и запослени у Служби хитне медицинске помоћи, челник хуманитарне, независне и добровољне организације „Црвени крст“, као и представници Града Суботице и надлежних служби Градске управе града Суботице.

 14399_3.jpg

4. Суботички полумаратон, који ће се одржати у склопу обележавања дана града Суботице 29.08.2021. године, организује Спортско удружење „Хоризонт“ којем ће, како је одјекнуло на радном састанку, сви учесници састанка, у складу са досадашњом успешном и квалитетном сарадњом, помоћи да уз заједничке напоре организују уличну трку под слоганом „Трчи кроз историју“, другу по масовности у Србији, после чувеног „Београдског маратона“.
Док ће се тркачи кроз спортску активност бринути о свом здрављу уједно ће бити у могућности да уживају у знаменитостима и сецесијским лепотама нашег града, посматрајући Градску кућу, Народно позориште са његовим коринтским стубовима, палату Рајхл Ференца, споменик Ивану Сарићу, Дежеу Костолањију и друге културно историјске објекте града Суботице.

14399_7.jpg

Како је др Балинт Пастор, председник Скупштине града у својству домаћина данашњег састанка истакао, управо је ово једна од спортско рекреативних манифестација која промовише трчање и здрав начин живота, али уједно утиче на туристички потенцијал и привлачност града Суботице.
Пријаве за Суботички полумаратон су отворене и заинтересовани тркачи могу да се пријаве на сајту www.supm.rs за трку од 5 км, трку од 10 км и полумаратон (21,1) км.