Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић на Келебији озваничио почетак рада ФСУ „Граничар 024“

03.07.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је пред бројним мештанима Келебије озваничио почетак рада Фудбалског спортског удужења „Граничар 024“. Оснивање овог спортског удружења иницирали су родитељи, а подржао градоначелник, град, и многи становници Келебије, који нису крили задовољство, јер су њихова деца, па и одрасли добили могућност бављења спортом и здравим начином живота. Градоначелник Бакић подсетио је да је ФК „Граничар“ на Келебији основан 1974. године али је пре једне деценије угашен што је имало негативне последице за спорт на Келебији.

14402_1.jpg

„Изузетно ми је задовољство што сам данас са вама, да заједно отворимо обновљени Граничар, клуб који је значио много за генерације људи на Келебији. Данас се са посебним поштовањем сећамо његових оснивача, спортских радника Рајка и Мите Крнајског, Фрање Јурића, Мате Емеша, Маринка и Мирка Пољаковића. Њихова љубав према спорту омогућила је да се многи млади са Келебије упознају са фудбалом и развију здраве навике и спортски дух. Нажалост, клуб није издржао притиске транзиције и пре десетак година је угашен, што је имало изузетно негативне последице за спорт на Келебији и за статус овог фудбалског терена. Град Суботица је створио услове да се терен приведе намени, да се започне решавање имовинско-правних питања, а млади људи који воле Келебију обновили су рад „Граничара“ у форми спортског удружења“, истакао је градоначелник Бакић.

14402_2.jpg

Он се, том приликом захвалио свима који су учествовали у поновном покретању овог клуба са изузетном традицијом – посебно Месној заједници Келебија, председнику ФСУ „Граничар 024“ Немањи Васиљеву и председнику скупштине Мирославу Карану.

14402_3.jpg

„Захвљаујући њиховом труду и доброј сарадњи са Градом, данас шездесеторо деце имају прилику и услове да тренирају фудбал на Келебији. Баш као што је било свих оних деценија до гашења клуба, тако ће и сада, у његовом обновљеном раду, становнике Келебије свих вера и националности, зближавати спорт и незаборавна дружења“, нагласио је Бакић.

 14402_4.jpg

 Председник Скупштине Фудбалског спортског удружења „Граничар 024“ Келебија Мирослав Каран уз захвалност градоначелнику Бакићу, локалној самоуправи и мештанима Келебије на подршци приликом реализације овог пројекта рекао је да је ово велики дан за Келебију јер деценију на овој територији није постојао ниједан спортски клуб.

14402_6.jpg

„Келебија је добила место где ће се наши најмлађи окупљати, бавити се спортом, и оно што је најбитније одвојићемо их од данашњих друштвених мрежа и пружити им могућност здравог начина живота. Ово је добро место не само за најмлађе већ и за све оне који желе да се баве спортом“, казао је Каран.

14402_7.jpg

14402_8.jpg

Најмлађи чланови ФСУ „Граничар 024“ Келебија уручили су нове дресове Клуба градоначелнику Бакићу, начелнику Севернобачког управног округа Бојану Шоралову, члану Градског већа задуженој за област спорта и омладине Наташи Алексић, генералном секретару Спортског савеза Суботице Дејану Вуковићу и директору ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Сободану Милошеву.