Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић отворио хуманитарни турнир „Кош за кош“

16.07.2021.

На теренима Спортског центра „Јанко Пејановић“ данас је градоначелник Суботице Стеван Бакић отворио хуманитарни турнир „Кош за кош“. На турниру ће снаге одмерити 12 екипа, а сав приход од котизације и осталих донација намењен је породици Ивана и Мелинде Габрић, који живе у изузетно тешким условима.

Отварајући овај турнир градоначелник Бакић је рекао да му је посебна част што може да у име града Суботице подржи овакав један догађај, јер је спортско надметање најплеменитије  када за циљ има - помоћ другима.

„Инвестиција коју је град предузео пре неколико година да обнови ове терене за кошарку показала се као веома добра, јер се овде често окупљамо на разним такмичењима, сусретима студената и хуманитарним турнирима попут овог. Прича суботичке породице Габрић дирнула је све суграђане, а Драгана Андрић и Стефан Сегеди су се удружили са пријатељима да организују ово такмичење, са којег ће сви приходи бити уложени у решавање стамбеног питања ове породице“, истакао је Бакић.

Он је такође рекао да ће Град Суботица дати свој допринос да дом Ивана и Мелинде Габрић постане безбедан за њих и њихове две ћеркице.

„Нажалост, локална самоуправа не може да реши све проблеме грађана који нам се обраћају, зато су тако важне овакве племените иницијативе добрих људи и наша међусобна сарадња“, нагласио је Бакић.

Захваљујући се свима који су узели учешћа на турниру, породици Срђана и Ане Ивановић са Палића, месној заједници Макова седмица градоначелник је  пожелео свима лепо дружење и такмичење.

 

„Позивам вас да се надмећемо и у прилозима који ће се прикупити током ова три дана, како бисмо што више помогли и обрадовали наше Габриће“, закључио је Бакић.

Једна од организатора овог хуманитарног турнира Драгана Андрић захвалила се градоначелнику, граду и свим људима који на било који начин доприносе да се помогне породици Габрић и додала да ће се трудити да ова манифестација поприми традиционални карактер.

У име месне заједнице Макова седмица, на чијој територији живи ова четворочлана породица, председник  Мирсад Налић је обећао да ће хуманитарних турнира за помоћ овој породици бити још и да ће месна заједница из сопствених средстава издвојити од 30.000 до 50.000 динара за помоћ породици Габрић.

Мелинда Габрић, мајка двоје деце која са супругом живи у трошној и неусловној кући у којој се осим са немаштином боре и са здравственим проблемима захвалила се градоначелнику Суботице Стевану Бакићу на подршци и председнику месне заједнице Мирсаду Налићу и свима који им помажу и додала да јој је изузетно драго што су се млади људи организовали у жељи да им помогну и обезбеде кров над главом.