Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао храмовој слави на Палићу

03.08.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је, у понедељак, 2. августа, прослави храмовне славе цркве Светог пророка Илије на Палићу, на позив Српске православне црквене општине палићке и пароха Вељка Васиљева. Он је узео молитвеног учешћа у Вечерњем богослужењу које је предводио презвитер Далибор Зарић, парох сенћански, уз саслужење протонамесника Гордана Увалића, пароха александровачког, презвитера Далибора Ратника, пароха жедничког, презвитера Дарка Ивковића, пароха пачирског, презвитера Станка Лакетића професора Богословије „Свети Арсеније Сремац“ из Сремских Карловаца и ђакона Ненада Матића из Крушевца.

Градоначелник Бакић је током службе прочитао једну молитву, коју по православној традицији и богослужбеној пракси, увек узноси највиши присутни представник јавне власти. Након Вечерња, освећен је и пререзан славски колач, а овогодишњи кум Јеленко Вукичевић, предао је залог кумства за следећу годину господину Радету Миловићу.

Након свечаних богослужења, градоначелник Бакић је, у порти цркве, разговарао са председницима  палићког и суботичког Црквеноопштинског управног одбора Зораном Арсићем и Милосавом Раичевић, о могућностима Града Суботице да помогне, како даље унутрашње уређење храма Светог пророка Илије, чија је изградња започела 2002. године, тако и друге пројекте од значаја за живот и мисију Српске Православне Цркве на овом простору.

Градоначелник је истакао да су комуникација и односи између Града Суботице и традиционалних цркава и верских заједница које делују на његовој територији, на највишем нивоу и да ће се увек тражити начин да се пружи додатна подршка и успостави још боља сарадња.