Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелнику Бакићу уручено признање на стогодишњици Коњичког клуба “Бачка”

19.08.2021.

Коњички клуб “Бачка” синоћ је свечано обележио век постојања у вили “Мајур” на Келебији уз присуство свих  оних који су уткали себе у историју овог спортског колектива. Након приказаног филма посвећеног великом јубилеју и подсећања на људе који су кроз један век  одржали ову традицију, додељена су признања и захвалнице свима који су допринели успешном раду Клуба. Председник Коњичког клуба “Бачка” Миодраг Загорац уручио је признање градоначелнику Суботице Стевану Бакићу затим бројним породицама из Суботице и околине које традиционално доприносе развоју коњичког спорта на северу Бачке, представницима овог спорта из Сомбора и Словеније, спонзорима и медијским кућама.

Захваљујући се на признању градоначелник Бакић је истакао да је љубав према коњима и вештина њиховог узгајања  нешто чиме се Суботичани диче.

“Велика је улога ове животиње у историји овога града, а о томе сведоче бројне  плочице, којима је украшена унутрашњост Градске куће, на којима су представљене различите улоге које су коњи играли у историји града.”, рекао је градоначелник Бакић.

Он је том приликом истакао да Град Суботица подржава Коњички клуб „Бачка“ и да ће то чинити и у будуће као и све оне који, уз велику љубав прилазе овом спорту и подносе личну материјалну жртву, оне који су сачували традицију коњичког спорта и вештине  које га красе.

“Опште је познато да суботички Хиподром има своју традицију и да је увек био један од најлепших и  највећих у Србији, а захваљујући вама  и онима пре вас та традиција је одржана. Топот копита и звук фијакера је нешто на шта смо сви поносни и наша је заједничка обавеза да ову традицију одржимо, да тај звук још дуго одјекује бачком равницом. Са том жељом захвалио бих се на урученом признању”, рекао је градоначелник Бакић честитајући  стогодишњицу Коњичком клубу Бачка.

Вече у коме је прослављен овај велики јубилеј завршено је концертом Звонка Богдана.