Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић: Град ће и убудуће подржавати рад Удружења слепих и слабовидих

21.08.2021.

Удружење слепих и слабовидих Суботице вечерас је на Палићу свечано обележило јубилеј седамдесет година постојања. Свечаности су присуствовали градоначeлник Суботице Стеван Бакић, председник Савеза слепих и слабовидих Србије Милан Стошић, председника Националног спортског савеза слепих и слабовидих Петар Врањковић и секретар Саша Божић, секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић, гости из БиХ, Хрватске, Мађарске и бројни чланови Удружења у Суботици.

Поздрављајући присутне председник Удружења слепих и слабовидих Суботице Весо Аврам подсетио је  на подршку коју Удружење има од града и захвалио се градоначелнику Бакићу на како је рекао, издашној помоћи Удружењу слепих и слабовидих. Он се у име Удружења захвалио и Јасмини Стевановић, на великој подршци коју им пружа, као и Савезу слепих и слабовидих Србије, покрајинском Савезу и Националном спортском савезу.

Обраћајући се присутнима градоначелник Стеван Бакић, коме је овом приликом уручена захвалница Удружења за велики допринос и подршку у сарадњи, захвалио се се у своје, у име Јасмине Стевановић и свих сарадника на лепим речима и похвалама председнику Удружења Веси Авраму.

“Драго ми је што сте нас окупили вечерас, да обележимо и прославимо велики и значајан јубилеј на који овај град може да буде поносан – седам деценија постојања и рада вашег Удружења. Честитајући вам јубилеј 70. годишњицу истакао бих да је Суботица одувек поклањала велику пажњу особама са инвалидитетом тако да не чуди богата традиција коју обележва ваше Удружење. Последњих година град Суботица и држава Србија дају огромну подршку Удружењу слепих и слабовидих, а тако ће бити и убудуће. Ми ћемо се трудити да помогнемо где год можемо и унапредимо све оно што може да обезбеди слободније кретање, боље образовање и сигурније радно ангажовање чланова Удружења. Најбитније је да је сарадња изузетна, а наша је  обавеза како локалне самоуправе тако и Удружења да заједничким ангажовањем у наредном периоду омогућимо што боље услове за све чланове Удружења. Захваљујем вам се на позиву да будем са вама овде вечерас”, рекао је градоначелник Бакић.

Председних Савеза слепих и слабовидих Србије Милан Стошић рекао је да је суботичка организација слепих и слабовидих једна од 45  чланова породице у  Савезу слепих и слабовидих Србије.

“Савез слепих и слабовидих Србије поноси се овом организацијом исто онако као што се и држава Србија поноси градом Суботица. Промене на боље осећају се у свакодневном животу, у инфраструктури и свему ономе  што чини један процес који иде напред али ниједан град неће постати велеград само зато што ће изградити заобилазнице, авеније, тргове, облакодере он ће то постати између осталог зато што ће изградити један висок степен солидарности између осталих и са особама са инвалидитетом. Самим тим према слепима”, нагласио је Милан Стошић.  

Данас, додао је Стошић, организација слепих Суботице не обележава само 70 година постојања већ обележава све резултате остварене у протеклом периоду који су ову организацију издигли до садашњих висина са које се са поносом могу осврнути иза себе али имати и јасан поглед у будућност.

“Нису ово резултати створени само заслугом руководства, сарадника или чланова Удружења него су то заједнички резултати локалне самоуправе, институција ситема у граду и зато и њима честитам јубилеј”, закључио је Стошић.