Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Концерт Миклоша Фењеа на централном градском тргу

02.09.2021.

Дан града Суботице, 1. септембар, вечерас је на Тргу слободе обележен и концертом Миклоша Фењеа, певача и уметника из Мађарске. Сјајан одабир песама, невероватна енергија, огромно искуство на музичкој сцени и у комуникацији са публиком, одличан бенд, пратећи вокали и плесна група допринели су да многобројна суботичка публика свих генерација заиста ужива у овом несвакидашњем концерту.

14516_1.jpg

Вечерашњим наступом у Суботици Миклош Фење је потврдио да је популаран и ван граница Мађарске, да је већ одавно прави амбасадор рокенрола и да је истински уметник чију, иначе, изузетно плодну каријеру обележавају стотине његових композиција, низ златних, платинастих, па и дијамантских плоча, многа државна признања, неколико мјузикла и филм „Made in Hungaria“.

14516_2.jpg 

Уочи концерта на централном градском тргу, Миклоша Фењеа је у Градској кући примио председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) који је, том приликом, рекао да му је драго што ће ће Суботичани вечерас бити у прилици да уживају у спектаклу највеће живе легенде мађарског рокенрола.

 14516_3.jpg

Уз подсећање да је Миколш Фење на сцени већ више од пет деценија, да је аутор више од 400 песама и оснивач, певач и клавијатуриста легендарне групе „Хунгариа“, Пастор је нагласио да је суботичка локална самоуправа и овим концертом желела да на достојанствен начин обележи Дан града, 1. септембар.

14516_4.jpg