Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић митрополиту Јоаникију: Ваше устоличење радост свих Срба

05.09.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић честитао је митрополиту Јоаникију ступање на трон митрополита црногорско-приморског. Честитку преносимо у целости: „Ваше Високопреосвештенство, овим путем Вам, у име Града Суботице, и своје лично, упућујем најсрдачније честитке поводом Вашег ступања на трон Светог Петра Цетињског, у древном седишту Митрополита црногорско-приморских, манастиру Рођења Пресвете Богородице на Цетињу.

14518_1.jpg 

Најбоље жеље поводом отпочињања једне од најузвишенијих али и најтежих служби у нашој Српској Православној Цркви упућујемо Вам из Суботице, која је, пре неколико дана угостила председника општине Грачаница, са страдалног Косова и Метохије и председника општине Беране, из братске Црне Горе. Како смо се радосно и у духу јединства окупили поводом Дана града Суботице, тако и данас, наш православни народ од Бачке до Косова, од Будимља до Грбља и свих крајева где Срби живе, слави Ваше устоличење, које је обављено у канонској пуноћи, од Његове светости патријарха српског Господина Порфирија.

Још једном су вера, нада и љубав надјачале насиље и нечовештво, а сигурни смо да ће Ваше ступање у трон Светог Петра Цетињског бити почетак лечења премногих рана, које деценијама Црној Гори наносе они који су хтели да Вас спрече да дођете у своје епархијско седиште.

Желећи Вам многа и блага лета службе Богу и роду, са свим православним Србима света радосно кличем - Достојан!“

                                                                                             Градоначелник Суботице
                                                                                                      Стеван Бакић