Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић освајачима „Војвођанске златне рукавица“ уручио трофеје

05.09.2021.

Финалним борбама на рингу постављеном на суботичком Тргу слободе, доделом трофеја најбољим такмичарима у женској и мушкој конкуренцији и химном „Боже правде“ данас је окончано једно од најпрестижнијих боксерских такмичења за јуниоре – 39. издање „Војвођанске златне рукавице“ на коме се, у периоду од 1. до 5. септембра, надметало око 200 јуниора и јуниорки из 20 репрезентација. У мушкој конкуренцији „Војвођанску златну рукавицу“ освојио је репрезентативац Србије Растко Симић, а у женској репрезентативка Србије Сара Ћирковић. Трофеје им је уручио градоначелник Суботице Стеван Бакић.

14519_1.jpg 

Уз изражавање задовољства што је Суботица била домаћин 39. „Војвођанске златне рукавице“, такмичења које је већ препознатљиво као једно од најбољих и најцењенијих у боксерском свету, градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да није случајно што је Суботица тако често домаћин и  овог такмичења, јер је, како је навео, оно у овом граду и отпочело.

„Вредни спортски радници из нашег града су прву ’Војвођанску златну рукавицу’, која у први план ставља велике таленте овог спорта, први пут организовали још 1980. године. Овом приликом сећамо се и неких од шампиона и спортских радника Боксерског клуба ’Спартак’ - Лајоша Ђулаија, Павла Шовљанског, Драгана Вујковића и многих других, укључујући и Томислава Антеља, који данас стоји иза највећег дела оргнизације. У обраћању присутнима на Тргу слободе, свим младим спортистима који су учествовали на турниру пожелео сам да у својим даљим каријерама остварују врхунске резултате, а нашем Растку Симићу да буде понос српског бокса. Драго ми је што је ова традиционална спортска манифестација протекла у најбољем могућем реду, што је у граду који цени ’племениту вештину’ бокса испунила очекивања и што је суботичка публика била у прилици да ужива у коректним надметањима великог броја младих такмичара из наше земље и иностранства“, истакао је градоначелник Бакић.

 14519_2.jpg

Освајач „Војвођанске златне рукавице“, Растко Симић, проглашен је и за најбољег домаћег такмичара. У конкуренцији јуниорки, за најбољу домаћу такмичарку проглашена је Сара Шкапик, а њој је награду уручила члан Градског већа Града Суботице задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић.

Мечеви на 39. „Војвођанској златној рукавици“ током прва три дана одржавани су у Техничкој школи „Иван Сарић“, потом су уследили окршаји у Хали спортова, а лепо време „кумовало“ је да се данашње финалне борбе одрже на суботичком централном градском тргу.

14519_3.jpg