Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао проштењу на Хрватском Мајуру

05.09.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је данас проштењу на Хрватском Мајуру које се 5. септембра традиционално одржава код „Габрићевог крижа“ који је, у овом делу села Мала Босна, 1897. године подигао Иван Габрић.

14521_1.jpg 

Мису на отвореном служио je велечасни Дамјан Пашић из Бачког Моноштора, уз саслужење монсињора др Андрије Анишића, жупника цркве Светог Рока из Суботице и велечасног Драгана Мухарема, жупника цркве Пресветог Тројства из Мале Босне. Након богослужења господин Мухарем је поздравио градоначелника, изразивши задовољство што је и ове године дошао на свечаност која много значи бившим и садашњим становницима Хрватског Мајура.

Градоначелник Бакић је у разговору са домаћинима и окупљеним грађанима истакао да му је драго што је присутан на свечаности која се одржава 27. пут и окупља многе вредне Суботичане, који данас могу да дођу до својих салаша и имања својих предака квалитетним атарским путем, који је уређен од његове претходне посете Малој Босни.

У пратњи градоначелника су били члан Градског већа Срђан Самарџић, директор ЈКП „Тржница“ Бранислав Јока, одборник у Скупштини града Митар Самарџић и шеф Кабинета градоначелника Сава Стамболић. Проштењу су присуствовали и конзул саветник Генералног конзулата Републике Хрватске у Суботици Иван Рукавина и др Томислав Стантић, председник Хрватског грађанског савеза.

Свештенство Суботичке бискупије, представнике дипломатског кора, Града Суботице и друштвено-политичких организација, након свечаности, на свом имању је угостио Златко Габрић, домаћин који са својом породицом и даље живи на Хрватском Мајуру и чији је предак подигао крст око ког се бивши и садашњи мештани окупљају сваке године.