Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележена Европска недеља мобилности

21.09.2021.

Град Суботица је ове године, тренингом безбедне вожње бицикла са децом узраста 12, 13, 14 и 15 година на полигону у дворишту Основне школе „Кизур Иштван“, обележио Европску недељу мобилности, манифестацију коју је основала и чији је покровитељ Европска комисија. Ова манифестација има за циљ промоцију одрживих видова саобраћаја (бициклизам, пешачење).

14576_1.jpg 

Избор деце која су учествовала на полигону је направљен тако што је већи број деце из ОШ „Кизур Иштван“ радио елиминациони тест знања на тему безбедности саобраћаја. Обуку на полигону водили су припадници Министарства унутрашњих послова. Најбољи дечак и најбоља девојчица награђени су за своје знање новим бициклом.

„Сврха акције није само и искључиво едукација ове групе младих људи, већ и апел свим учесницима у саобраћају, како возачима моторних возила тако и другима, посебно бициклистима, да се понашају што безбедније. То подразумева да користе осветљење на својим бициклима, да се понашају предвидиво за друге учеснике у саобраћају, да користе технички исправна возила, да максимално фокусирају своју пажњу на окружење и да не користе уређаје који им смањују пажњу у саобраћају“, изјавио је, обраћајући се медијима, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Суботице Петар Пантелинац.

14576_2.jpg 

Он се захвалио ЈКП „Паркинг“ Суботица што је омогућило да првих педесет нових регистрованих корисника услуге „СУ бајк“ добије на поклон 500 динара кредита за коришћење ове услуге.

14576_3.jpg