Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележен почетак манифестације „Дечја недеља“

04.10.2021.

Почетак традиционалне манифестације „Дечја недеља“ која се ове године широм Србије одржава од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете”, чија инспирација су стихови из песме „Дете” нашег истакнутог дечјег писца Љубивоја Ршумовића, обележен је и у нашем граду, на простору код Плаве фонтане, симболичним пуштањем балона пуњених хелијумом у ваздух на којима су ученици из неколико суботичких основних школа исписали своје жеље. Данашњем обележавању почетка ове највеће националне манифестације за децу, током које ће и наш град ове седмице бити у знаку деце и активности посвећених њиховом стваралаштву и правима, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић.

14600_1.jpg 

Секретар Секретаријата за друштвене делетности, Јасмина Стевановић, изјавила је, тим поводом, да ће свака школа у Суботици у оквиру својих могућности, и у свом простору, обележити овогодишњу„Дечју недељу“ путем разних манифестација и радионица, као и кроз разговоре с децом.

 14600_2.jpg

„Ми, као локална самоуправа предузимамо низ мера којима доприносимо да нам деца увек буду центар света и да им на тај начин помогнемо да се њихова права остваре. Континуираном бригом о заштити, унапређењу и промоцији дечијих права у којој учествују сви релевантни друштвени актери показујемо да нам је стало да нам деца буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала“, нагласила је Јасмина Стевановић.

 14600_3.jpg