Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављена 14. седница Скупштине града Суботице

06.10.2021.

„На дневном реду сутрашње, четрнаесте седнице Скупштине града наћи ће се 15 тачака дневног реда међу којима су најважније доношење Решења о доношењу Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Суботице у 2021. години и доношење Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације за део простора насеља Чантавир између деонице Општинског пута Суботица-Чантавир, заштитног појаса водотока Чик и деонице државног пута IIБ реда бр. 303“, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 14. седнице Скупштине града која је заказана за четвртак, 7. октобар 2021. године, са почетком у 9.00 часова.

14603_1.jpg 

Доношење годишњег програма заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта тема је која се понавља обично крајем године, казао је Пастор, и додао да га радује то што ће се, за разлику од прошле године када је овај програм усвојен у децембру, ове године усвојити на октобарској седници Скупштине града.

„Као што знате, на тај програм сагласност треба да да Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и обично се чека на ту сагласност, али ове године већ на октобарској седници Скупштине града моћи ћемо да усвојимо годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. За све грађане Суботице, значи не само за оне који се баве пољопривредом и који живе од пољопривреде, битно је да Град остварује приход од 99,56 милиона динара од овог програма. То је 40 одсто укупних средстава, с обзиром на то да према републичком закону 40 одсто прихода припада јединици локалне самоуправе, а по 30 посто АП Војводини и Републици Србији. Од ових средстава надлежни секретаријат планира буџет који користи за три намене: за развој пољопривреде, за мере подршке руралном развоју и за изградњу објекта за сакупљање и прераду производа животињског порекла“, нагласио је Балинт Пастор.

14603_2.jpg 

Усвајањем Плана детаљне регулације за део простора насеља Чантавир, како је рекао, планира и изградња кружног тока на раскрсници државног пута другог реда Нови Жедник-Чантавир и локалног пута Суботица-Чантавир.

„Изградиће се, дакле, један нови кружни ток, а поред тога извршиће се и пренамена некадашњих  железничких парцела и дефинисати заштитна зона потока Чик“, навео је Балинт Пастор.

Уз констатацију да је у јавности већ било речи о именовању новог вршиоца дужности директора Зоолошког врта Палић и да је за ту функцију предложена Соња Мандић, др Балинт Пастор је истакао да се нада да ће она на сутрашњем скупштинском заседању бити изабрана за вршиоца дужности директора ове установе и да ће након дуго времена Зоолошки врт на Палићу поново бити оно што је некад био.