Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић потписао споразум са Фондом „Европски послови“ АП Војводине

06.10.2021.

У Покрајинској влади јуче су потписани споразуми између свих 45 локалних самоуправа и Фонда „Европски послови“ АП Војводине о укључивању у свеобухватну базу података (БЕФС) о пројектима финансираним путем екстерних извора. У име суботичке локалне самоуправе споразум је потписао градоначелник Стеван Бакић.

 14604_1.jpg

Председник Покрајинске владе Игор Мировић овом приликом изјавио је да је од 2012. до 2019. године покрајинска администрација субвенционисала 488 пројеката са више од седам милиона евра.

У том периоду, како је навео, јединице локалне самоуправе уз подршку Покрајинске владе у износу од 3,2 милиона евра реализовале су 151 пројекат.

„Важно је да будемо окупљени око пројеката. У наредном периоду све више средстава усмераваћемо на заштиту животне средине и унапређење локалне комуналне инфраструктуре“, истакао је Мировић.

Директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александар Симурдић рекао је да овај пројекат треба да покаже да заједно, као три нивоа власти, уз партнере из Европске уније, у наредном периоду можемо да будемо још конкретнији и ефикаснији када је реч о расположивим изворима финансирања.

Шеф за сарадњу у Делегацији Европске уније у Србији Никола Бертолини изјавио је да заједно можемо урадити много тога и да је изузетно важно подизати свест локалних заједница и интегрисати носиоце економског и регионалног развоја.

14604_2.jpg