Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић примио трећу дозу вакцине против COVID-19

08.10.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и градски менаџер и помоћница градоначелника за економски развој и међународну сарадњу Загорка Панић, примили су данас вакцину против заразне болести COVID-19, на пункту за масовну имунизацију у згради Нове  општине. Обраћајући се медијима након вакцинације, градоначелник Бакић је изјавио да је примио трећу дозу вакцине кинеског произвођача „Синофарм“, да се осећа добро и да је масовна имунизација од кључног значаја не само за заштиту живота и здравља или растерећења здравственог система, него и за развој економије и враћање у нормалан живот.

14610_1.jpg 

„Данас, када велики број држава у свету има проблем да обезбеди и прву вакцину, ми имамо ту привилегију и благодет коју нам је обезбедила држава Србија да већ увелико дајемо и трећу дозу. Управо сам примио и трећу дозу вакцине произвођача 'Синофарм' и личним примером показао одговорност према  својим најближима, према граду Суботици и према држави Србији. Сви смо видели током ове две непуне године какве последице оставља за собом ова  пошаст. То је и довољно времена да сагледамо  шта је исправно да урадимо, јер свако од нас је, нажалост, изгубио неког свог драгог, најмилијег, или је неко од њих имао тешку клиничку слику ове заразне болести“, рекао је Бакић.

 14610_2.jpg

Уз истицање да је много пута себи поставио питање: „Зар увек треба да  попијемо цело море да би закључили да је вода слана“, нагласио је да морамо да схватимо да без вакцине не можемо да зауставимо ову пандемију.

„Не треба да слушамо оне који не мисле добро ни нама, ни нашем граду, ни нашој држави Србији. Свако од нас треба по својој  савести и одговорности да приступи вакцинацији, да зауставимо ово зло и вратимо се нормалном животу, како бисмо развијали нашу економију и привреду и постизали успехе“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

 14610_3.jpg