Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић предао полицији возило прилагођено потребама саобраћајне полиције

08.10.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић данас је, на платоу испред управне зграде Полицијске управе у Суботици, начелнику Полицијске управе Боривоју Муцаљу уручио кључеве возила „фијат ducato”, са додатном опремом, прилагођеног потребама саобраћајне полиције. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изразио задовољство што је Полицијској управи у Суботици предао ново возило које ће, како је рекао, допринети њеним напорима да се унапреди безбедност саобраћаја у овом граду.

 14612_1.jpg

„Возило је опремљено за испуњавање специфичних задатака саобраћајне полиције и плаћено је 3,6 милиона динара из средстава којима располаже Савет за безбедност саобраћаја Града Суботице. Напоменућу да се та средства прикупљају од новчаних казни за саобраћајне прекршаје који се изврше на територији града и да суботичкој локалној самоуправи припада 30 одсто од наплаћених износа. Поносан сам како Савет за безбедност саобраћаја распоређује та средства, јер у годишњим програмима, осим материјалног опремања полиције имамо и одличне едукације, бесплатну доделу ауто-седишта за децу, видео продукцију и много тога још што на прави начин афирмише и побољшава безбедност у саобраћају“, нагласио је градоначелник Бакић.

14612_2.jpg

Уз истицање да суботичка локална самоуправа има сјајну сарадњу са Полицијском управом у Суботици, градоначелник Бакић је рекао да постоје сви услови да се та сарадња додатно развија и у будуће, на корист свих грађана Суботице.

Боривој Муцаљ се захвалио Граду Суботици и градоначелнику Бакићу на вредној донацији и предаји возила које, како је навео, има мултифункционалну улогу у побољшању безбедности саобраћаја.

14612_3.jpg

„Познато вам је да се Град Суботица ослања на Коридор 10, да имамо и ’Ипсилон’ крак и да је фреквенција саобраћаја на тим путевима повећана, посебно у време туристичке сезоне. Ово возило ће технички да унапреди рад припадника саобраћајне полиције, а самим тим повећа и степен безбедности у саобраћају. На тај начин ћемо свима онима који транзитирају кроз подручје Севернобачког управног округа омогућити брже и безбедније путовање. Верујем да ћемо у наредном периоду имати још бољу и успешнију сарадњу са суботичком локалном самоуправом“, казао је Боривој Муцаљ.

14612_4.jpg