Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града др Балинт Пастор посетио Основну школу „Мајшански пут“

08.10.2021.

Народни посланик и председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш (Szakállas Zsolt), данас су у оквиру „Дечје недеље“ посетили Основну школу „Мајшански пут“ и том приликом обишли завршене радове на санацији електроенергетских инсталација, односно замени расвете у објекту школе који су финансирани средствима додељеним на конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Пастор је, том приликом, изјавио да ОШ „Мајшански пут“ може да буде пример многим школама у Суботици у смислу успешног аплицирања на разне конкурсе расписане и у земљи, и у иностранству.

14613_1.jpg 

„Данас смо овде из два повода. Један је манифестација 'Дечја недеља' и зато смо  заједно са децом погледали изложене паное, изложбу коју су приредили, а други је повод модернизација, односно санација електроинсталација и замена  расвете у делу школе. Лично смо се уверили да су радови веома квалитетно извршпени. Реч је о подршци Покрајинског секретаријата у висини од скоро два милиона динара“, рекао је др Балинт Пастор.

Ова школа, додао је, успешно учествује на конкурсима, што поткрепљује и податак да је претходних година у школу уложено 14 милиона динара из домаћих средстава, пре свега из средстава покрајинских секретаријата.

14613_2.jpg 

„У школи су у скоро идентичном износу од 14 милиона динара изведени одређени радови за које је средства обезбедила Мађарска, уз  подршку Националног савета мађарске национале мањине. Значи, ради се о подршци у висини од 28 милиона динара у претходних неколико година. То је, свакако, веома позитивно и у име Града треба похвалити директорицу ове школе, Беату Богнар, која омогућује ове услове деци и професорима“, нагласио је др Балинт Пастор.

Жолт Сакалаш се  захвалио свим учесницима у овом пројекту и истакао да се конкурси расписују на покрајинском нивоу али школе су те које конкуришу и да је веома битно да имају припрељену документацију и одређене приоритете.

14613_3.jpg

„Веома је значајно да и локална самоуправа сагледа целокупну ситуацију и да заједнички финансирамо пројекте, зато ми је изузетно драго да је ту и председник Скупштине града др Балинт Пастор и наравно да ћемо и убудуће радити на заједничким пројектима и гледати како да осавременимо наше школе“, истакао је Сакалаш.

 14613_4.jpg

Директорица школе Беата Богнар рекла је да је реализацијом овог дела пројекта замењено сто старих светиљки новим лед осветљењем и изразила наду да ће у наредном периоду успети да цео пројекат приведу крају и замене све светиљке у циљу да ученицима и наставницима обезбеде квалитетне, безбедне  и модерне услове за рад.

14613_5.jpg