Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић: Суботица ради, гради и иде напред

16.10.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас радове на рехабилитацији асфалтног слоја у Зетској улици, у суботичкој Месној заједници „Кертварош“. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је ове године из градског буџета издвојено укупно 140 милиона динара за потребе асфалтирања нових улица и рехабилитацију коловоза у оним улицама где је подлога дотрајала.

 14630_1.jpg

Изражавајући задовољство што обилази радове на рехабилитацији коловоза у Зетској улици, једној од, како је рекао, најважнијих у Месној заједници „Кертварош“, грдоначелник Бакић је казао да је рехабилитација коловоза у тој улици део шире целине уређења саобраћајница у овој месној заједници и да се надовезује на реконструкцију и проширење Банијске, које је недавно завршено.

„Нови асфалт и проширење већ у понедељак добиће и Добојска улица, која спаја Зетску и Банијску. Овим ће бити унапређени услови у саобраћају за велики број станара околних стамбених зграда, као и за њихову децу која овде свакодневно иду у школу. Руководство Месне заједнице 'Кертварош' је добро одредило приоритете за уређење. Током наредне године планира се и изградња одређеног броја паркинг-места, што ће омогућити ослобађање коловоза и бољи проток и безбедност саобраћаја“, истакао је Бакић.

Нагласио је да је уређење саобраћајница нешто што је грађанима потребно и што грађани – виде.

 14630_2.jpg

„На конференцији за медије, одржаној средином септембра у Градској кући, на којој су представљени резултати једногодишњег рада актуелне градске власти, рекао сам да смо одрадили један јако тежак посао који није био видљив, а то је консолидација и стабилизација буџета Града Суботице. Ово су сада плодови тога рада, јер то су реална средства, нема више задуживања, нема ни кредитирања нити разно-разних комбинација. Реконструисаћемо и обданишта, и дечја игралишта, јер када имате средства можете и да планирате и да реализујете планирано. Дакле, Суботица ради, гради и иде напред“, подвукао је градоначелник Бакић.

Недавним ребалансом буџета, додао је, обезбеђена су средства да додатно, до краја године, асфалт добије још пет нових улица, а коловоз рехабилитује још у три улице.

Огњен Голубовић је навео како се у Зетској улици данас завршава постављање хабајућег слоја у ширини од шест метара и дужини од 400 метара, да укупна вредност радова износи 4,8 милиона динара и да су средства обезбеђена из градског буџета.

 14630_3.jpg

„У понедељак настављамо са постављањем хабајућег слоја у Добојској улици у ширини од пет метара и дужини од 150 метара. Средства за реализцију ове инвестиције вредне 1,5 милиона динара такође су обезбеђена из буџета Града Суботице. Завршени су радови у Банијској улици која је проширена за један метар. Урађена је, значи, једна велика целина која је 'жила куцавица' ове месне заједнице. Урадићемо и паркинге у оквиру МЗ 'Кертварош' у две етапе, по 40 паркинг-места. На тај начин ће се паралелно паркирање у Зетској улици изместити у унутрашњост и тиме обезбедити фронт ове улице“, казао је Огњен Голубовић.

Радове на рехабилитацији коловоза у Зетској улици изводи компанија „Војпут“, из Суботице.

 14630_4.jpg