Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Представљене активности Привредног савета Града Суботице

19.10.2021.

Председник и заменик председника Привредног савета Града Суботице, Милан Јеринкић и Срђан Самарџић, данас су, на прес-конференцији у Медија-центру у Градској кући представили активности Привредног савета Града Суботице. Милан Јеринкић је рекао да је решењем градоначелника, по Статуту, формиран Привредни савет Града Суботице кога чини 15 представника суботичке локалне самоуправе и привредника из Суботице и да је улога и функција Савета да буде саветодавно тело градоначелника и Градске управе у смислу да даје своја мишљења, предлоге и иницијативе, а све у циљу унапређења пословне климе у граду и квалитета живота у локалној заједници.

 14636_1.jpg

„Формирањем Савета и суботичка привреда ће се путем својих представника у Савету, први пут после неколико деценија бити у прилици да се изјашњава о свим оним питањима која директно утичу на пословање предузетника и предузећа. На овај начин ми смо први пут остварили директну комуникацију између привреде и локалне самоуправе“, истакао је Јеринкић.

Навео је да је Привредни савет Града Суботице, на чијем ће челу ће, како је рекао, увек бити представник привреде, а заменик председника представник локалне самоуправе, након конститутивне и три редовне седнице усвојио план и програм рада који је обухваћен у седам тачака.

„У овом тренутку сматрамо да је најважније оснивање Суботичког универзитета, што је суботичка локална самоуправа себи зацртала још 2013. године, у Стратегији локалног одрживог развоја. Оснивање Суботичког универзитета значи више људи у нашем граду, веће тржиште, више посла, више прихода, већи буџет, виши стандард, нове технологије и више могућности за све. Сматрамо, такође, да су приоритети и развој туризма и туристичке понуде на Палићу, претварање некадашње касарне 'Петар Драпшин' (Друга касарна) у индустријску зону за домаће привреднике и предузетнике, еколошко решење простора бивше ХИ 'Зорка', организовање 'Привредних дана дијаспоре' у периоду божићних и новогодишњих празника, решавање питања градске имовине и привредно брендирање Суботице. План и програм рада Привредног савета у наредној фази изискује да се утврде приоритети и рокови, а око сваке ове теме биће формиране радне групе које ће радити на њиховој реализацији”, нагласио је Милан Јеринкић.

14636_2.jpg