Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележен Дан ослобођења Бајмока у Другом светском рату

19.10.2021.

Интонирањем химне „Боже правде“ и полагањем венаца на споменик „Бакља сећања“ данас је обележен 19. октобар – Дан ослобођења Бајмока у Другом светском рату. У име локалне самоуправе и Месне заједнице „Бајмок“ венац су положили члан Градског већа Срђан Самарџић, помоћник градоначелника Марко Марић и председник Савета МЗ „Бајмок“, Борислав Петровић.

14637_1.jpg 

Венац су положиле и делегације Удружења ратних добровољаца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца – Краљ Петар I, секција бајмочка Рата, Организације резервних војних старешина, из Бајмока, и Градског одбора Покрета социјалиста.  

Присутнима на комеморативном скупу обратили су се секретар Градског одбора СУБНОР Суботица и председник Месног одбора СУБНОР Бајмок, Никола Ивошевић, и одборник у Скупштини града Суботице Душан Стипановић.

Комеморативном скупу присуствовали су и ученици нижих разреда бајмочке Основне школе „Вук Караџић“, а у оквиру обележавања  77. годишњице ослобођења Бајмока од фашизма изведен је и пригодан културно-уметнички програм.    

14637_2.jpg