Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица у знаку цвећа

27.10.2021.

Помоћник градоначелника за комуналну делатност и јавна комунална предузећа Марко Марић отворио је, на Тргу слободе, Цветну пијацу на којој ће од данас до суботе, 30. октобра бити изложено баштенско, собно, зимзелено и расадничко цвеће, пропратни материјал као што су саксије и најквалитетнији супстрати за биљке, и декорација у цвећарству.

14645_1.jpg 

Суботичка локална самоупрва подржава манифестације посвећене цвећу и љубитељима цвећа, изјавио је, том приликом, Марко Марић, и додао да ће ова изложба цвећа на централном градском тргу још више улепшати наш град који је, како је рекао, један од најлепших градова у Србији.

 14645_2.jpg

„Захваљујем се организаторима ове четвородневне манифестације што су и Суботицу уврстили међу градове у којима излажу цвеће. Позивам наше суграђане да посете Цветну пијацу јер ће, сигуран сам, овде пронаћи нешто за себе. Цвеће је, познато је, замена за реч љубав, а ово је, сложићете се, право време да свако од нас у свој дом унесе мало љубави. Ово је, такође, и време да се сви понашамо одговорно и да поштујемо епидемилошке мере“, нагласио је Mарић.

Организатор Цветне пијаце, Душан Контић, из Сомбора, изразио је захвалност Градској управи Града Суботице што препознаје значај оваквих и сличних манифестација.

14645_3.jpg

„На Цветној пијаци је присутно више од 30 излагача из разних крајева наше земље, од Врања, Врњачке Бање и Јагодине до Новог Сада и Хоргоша. Јесење изложбе цвећа су, нажалост, прилично слабије посећене од пролећних иако је ово право време за садњу цвећа. Ми смо, на овај начин, испунили обећање дато Суботичанима на нашој изложби цвећа организованој почетком јуна ове године када смо им, због великог интересовања, најавили да ћемо се у Суботици појавити и на јесен”, казао је Душан Контић.

14645_4.jpg

Изложба ће бити отворена сваког дана од 8.00 до 18.00 часова.

Поред Цветне пијаце на Тргу слободе, и на шеталишту на Тргу републике одржава се регионална изложба и вашар баштенског цвећа и садница „Гарден флора“.

 14645_5.jpg