Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелнику Бакићу предати кључеви аутобуса који су обогатили возни парк ЈП „Суботица-транс“

29.10.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић присуствовао је данас, у кругу Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс", примопредаји осам половних аутобуса марке „ман“ који су обогатили возни парк овог суботичког јавног предузећа. Градоначелник Бакић је, након што му је представник добављача Данило Халмер симболично уручио кључеве једног од аутобуса, изјавио да је ЈП „Суботица-транс“ аутобусе прибавило за 38 милиона динара и да су та средства обезбеђена из градског буџета, да је веома задовољан овом набавком  и да се ради о аутобусима реномираног произвођача који су прешли релативно мали број километара и који су добро одржавани.

14648_5.jpg 

Уз констатацију да ЈП „Суботица-транс“ има пун капацитет да аутобусе и даље стручно и редовно одржава и да осигура њихов дуг радни век, градоначелник Бакић је похвалио посвећеност директора и стручног тима овог предузећа који су, како је рекао, препознали на који начин да се, квалитетно али и економично, подигне ниво услуге јавног превоза и обнови возни парк.

„Ово је један од оних дана када се осећате срећним, поносним, када видите да ваш труд и рад нису узалудни и када убирате плодове тога рада и труда. Задовољан сам и поносан што сам успео да кроз овај сегмент подигнем квалитет живота наших суграђана и нећемо се зауставити на  овоме. Трудићемо се да опет једном фискалном дисциплином коју спроводим од првог дана свога  мандата обезбедимо још додатних средстава и да  заменимо и остале аутобусе како бисмо додатно подигли и степен безбедности у саобраћају и бољи превоз корисника услуга које пружа  ЈП 'Суботица-транс', а то су наши грађани“, нагласио је Бакић.

Истакао је да сви заједно морамо да се потрудимо како би ЈП „Суботица-транс“ било одрживо предузеће које ће још дуго грађанима Суботице бити на услузи, јер традиција јавног превоза у Суботици датира још од 1897. године.

14648_7.jpg

Градоначелник Бакић је напоменуо да је ЈП „Суботица-транс“ снажно погођено како пандемијом тако и енергетском кризом која ће, такође, утицати на функционисање овог јавног предузећа.

„Искористићу и ову прилику да честитам и директору и свим запосленима у Јавном предузећу за превоз путника у градском и приградском саобраћају 'Суботица-транс' што својим трудом и залагањем доприносе да ово предузеће несметано функционише и што корисници њихових услуга, односно наши грађани, нису осетили ниједан  проблем до сада. Све линије и даље функционишу у пуном капацитету и Град ће дати све од себе да се то тако и настави“, рекао је градоначелник Стеван Бакић и пожелео свима у овом јавном предузећу да наставе да постижу добре резултате, да и даље буду штедљиви и марљиви и да заједнички са Градом, као својим оснивачем, подижу квалитет живота у Суботици.

Вршилац дужности директора ЈП „Суботица-транс“, Дејан Љубисављевић, казао је да је  изузетно задовољан што су аутобуси стари 31 годину, произвођача ФАП „Санос“, фабрике која већ одавно не постоји, с пређених три милиона километара замењени изузетно квалитеним и одржаваним „мановим“ аутобусима старим десет година који су прешли око 500.000 километара.

14648_8.jpg
 

„Аутобуси су увезени из Немачке и Аустрије. Ови аутобуси намењени су за градски и приградски саобраћај и за дестинације удаљене до 250-300 километара. Аутобуси ће путницима омогућити већу безбедност, пружићемо услугу на много вишем нивоу, а смањићемо трошкове нашег пословања зато што радимо унификацију возног парка. Набавка ових возила за ЈП ’Суботица-транс’ је фантастична инјекција“, рекао је Дејан Љубисављевић.

14648_6.jpg