Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан протокол о сарадњи у оквиру фазе II програма РОМАКТЕД

02.11.2021.

У Клубу посланика данас је потписан Протокол о сарадњи између Савета Европе, Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Града Суботице у оквиру фазе II програма РОМАKТЕД, заједничке иницијативе Европске комисије и Савета Европе, који се реализује на подручју Западног Балкана и Турске. Протокол су потписали министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Гордана Чомић, шеф мисије Савета Европе у Београду, Тобијас Флесенкемпер, и у име Града Суботице члан Градског већа и председник Савета за унапређење положаја Рома и Ромкиња, Илија Ђукановић.

 14653_1.jpg

Све стране потписнице документа су сагласне да развијају партнерство у унапређивању положаја ромске заједнице на локалном нивоу и да доприносе креирању, спровођењу и надгледању мера, планова и пројеката које се односе на Роме и Ромкиње.

Град Суботица је успешно имплементираo и фазу I програма РОМАKТЕД, па је наставак сарадње резултат квалитеног рада у претходном периоду.

Поред представника Града Суботице, протокол о сарадњи у оквиру фазе II програма РОМАКТЕД потписли су и представници Алексинца, Апатина, Бача, Костолца, Крагујевца, Крушевца, Лебана, Ниша, Пирота, Прокупља, Врњачке Бање, Зајечара и Општине Звездара.

14653_3.jpg

Фаза II програма РОМАКТЕД почела је да се спроводи у јануару 2021. године и трајаће до децембра 2024. године, финансирају га Европска унија и Савет Европе, а спроводи Савет Европе.