Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић: Радује ме реализација пројеката намењених нашим најмлађима

12.11.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас обновљени спортски терен у дворишту објекта Основне школе „Сечењи Иштван“ у Шабачкој улици, у Месној заједници „Пешчара“, и том приликом истакао како је за реконструкцију овог мултифункционалног терена намењеног за мали фудбал, кошарку и рукомет из градског буџета издвојено 2,2 милиона динара, и да ће и ученици ове школе, и деца са подручја месних заједница „Пешчара“, „Зорка“ и Келебија“ имати терен по највишим спортским стандардима.

 14679_1.jpg

„Реализација пројеката намењених нашим најмлађима увек ме посебно радује. Град Суботица води политику уравнотеженог развоја свих школа, па смо протеклих година једнако обнављали и унапређивали услове и у централним градским школама, и у школама у предграђу, али и у сеоским срединама, попут Новог Жедника, Ђурђина, Старог Жедника и Бикова“, нагласио је градоначелник Бакић.

Навео је да Основна школа „Сечењи Иштван“ има традицију дугу 165 година и 950 ученика распоређених у четири објекта, да у објекту школе у Шабачкој наставу похађа 140 ђака и да ће реконструкција школског терена подићи квалитет наставе физичког васпитања на виши ниво.

 14679_2.jpg

„Овај спортски терен ће и унапредити живот свих младих људи са територија месних заједница 'Пешара', 'Зорка и 'Келебија', јер ће им бити на располагању, у договору са Управом школе. Пожелео бих директорици и ђацима школе, као и младима са подручја ове три месне захједнице да реконструисани, мултифункционални терен користе у здрављу и да се труде да он што дуже траје. Захвалио бих се људима са територије Месне заједнице 'Пешчара' и директору Јавног предузећа за управљање путевим, урбанистичко планирање и становање за логистику пружену у реализацији овог пројекта.  Град Суботица ће у наредном периоду настојати да још више улаже и у школе, и у изградњу комплетне инфраструктуре на територији нашег града“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

Директорка ОШ „Сечењи Иштван“, Весна Вајс, изразила је захвалност градоначелнику Бакићу и Градској управи што је спортски терен у објекту школе у Шабачкој улици, коју похађају ученици од првог до четвртог разреда, обновљен и спреман за употребу у години када ова основна школа обележава 165 година постојања и рада.

 14679_3.jpg

„Верујем да ћемо овај спортски терен, који има вишеструки значај не само за нашу школу већ и за месну заједницу у којој се објекат налази,  дуго користити, како за организовање разних спортских активности и манифестација тако и за часове физичког васпитања, тим пре што у овом школском објекту немамо фискултурну салу“, рекла је Весна Вајс.

 14679_4.jpg

Обиласку реконструисаног спортског терена присуствовали су и начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, и чланови Градског већа Града Суботице, Срђан Самарџић и Наташа Алексић.

14679_5.jpg