Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић обишао Дневни боравак за одрасле при Дому „Колевка“

17.11.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас Дневни боравак за ментално недовољно развијена одрасла лица који функционише у оквиру Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, и том приликом истакао да суботичка локална самоуправа настоји да унапреди услове за рад Дневног боравка за одрасле у Банијској улици, јер је реч о објекту од животне важности како за кориснике, тако и за њихове родитеље који знају да су њихова деца у лепом амбијенту, у природи и миру и са стручним и посвећеним особљем.

 14690_1.jpg

„Обишли смо данас објекат за боравак одраслих лица, корисника услуга ‘Колевке‘  која у својој племенитој мисији особе са сметњама у развоју прати цео живот и чини све да им олакша свакодневицу. Дневни боравак у Банијској улици постоји од 1968. године и један је од најстаријих у земљи. Од 2015. године је под управом ‚Колевке‘  и од тада су његови капацитети значајно унапређени. Овде ради петоро врхунских  професионалаца, а под уговором је тренутно 38 корисника услуга овог објекта”, истакао је градоначелник Бакић.

Град Суботице је, навео је, ове године финансирао реконструкцију крова са три милиона динара, прошле године урађена је комплетну ограда око објекта, а 2019. беторнирано је двориште са стазама, инвестиција за коју је из градског буџета обезбеђено око 500.000 динара.

 14690_2.jpg

„Ове године издвојили смо укупно 13 милиона и 205 хиљада динара за рад Дневног боравка у Банијској и тако ћемо и наставити у годинама које долазе, да појачавамо редовно финансирање и тражимо увек нове пројекте кроз које можемо да унапредимо услове за кориснике и запослене. Моја данашња посета је снажна порука да нису сами, да је њихов град уз њих и да ће тако бити и у будућности“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Обиласку Дневног боравка за одрасле, у Банијској 65, у Суботици, присуствовали су и члан Градског већа, Срђан Самарџић, и в. д. директора Дома за децу ометену у развоју „Колевка“, Стојан Соковић.

14690_3.jpg