Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Уручени уговори за девет локалних социјално-економских савета

17.11.2021.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић данас је, у Новом Саду, уручио уговоре представницима јединица локалне самоправе по јавном конкурсу за финансирање или суфинансирање програма развоја и деловања локалних социјално-економских савета на територији АП Војводине. Иванишевић је потписао уговоре са девет локалних самоуправа које ће средства усмерити ка локалним саветима у Старој Пазови, Панчеву, Зрењанину, Суботици, Руми, Бачкој Паланци, Инђији, Врбасу и Кикинди. У име суботичке локалне самоуправе два уговора у укупној вредности од 376.750 динара, потписао је члан Градског већа задужен за област здравства и социјалне заштите, Илија Ђукановић.

 14691_1.jpg

Средства у укупном износу од 2,5 милиона динара намењена су за редован рад, програме развоја и деловања савета и то за текуће пословање, капиталне трошкове и подршку у радном ангажовању координатора, односно секретара савета.

Иванишевић је, између осталог, рекао да Покрајинска влада, односно Покрајински секретаријат за привреду и туризам, подржавају укупан рад Покрајинског социјално-економског савета и савета у локалним самоуправама са око 12 милиона динара годишње, са циљем ефикаснијег социјалног дијалога који, према његовим речима, нема алтернативу.

Овом подршком јединицама локалне самоуправе, а кроз рад социјално-економских савета, остварује се делотворан и континуиран социјални дијалог о питањима из надлежности локалне самоуправе, у интересу како запослених, тако и послодаваца.