Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић: Град ће Рвачком клубу „Спартак“ увек бити сигуран ослонац и подршка

03.12.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас са руководством, тренерима и рвачима Рвачког клуба Спартак, најтрофејнијег суботичког спортског колектива који је недавно у Кањижи, у финалу Супер лиге Србије тријумфом над Пролетером из Зрењанина (5-3) постао нови екипни првак наше државе у рвању грчко-римским стилом. Ово је чак 23. екипна титула у дугој историји Рвачког клуба „Спартак“, изјавио је, тим поводом, градоначелник Бакић, истичући како су грађани Суботице посебно поносни на овај клуб који је од првих успеха, давне 1947. године до данас, освојио 36 медаља на светским и европским првенствима, као и на Олимпијским играма које су Суботичане Давора Штефанека, Момира Петковића и Рефика Мемишевића уписале у историју, што Рвачки клуб „Спартак“ сврстава међу најтрофејније спортске колективе у свету.

14715_1.jpg 

„Запамтили смо и шампионе попут Бошка Маринка, Сретена Дамњановића и Сенада Ризвановића, а нова нада ’Спартака’ је Себастијан Нађ који остварује запажене резултате на европском и националном нивоу. Њему и свим такмичарима овог великог клуба Град Суботица ће бити увек ослонац и подршка. Заједно са Спортским савезом града ћемо наставити да обезбеђујемо најбоље услове за рад овог драгоценог спортског колектива“, нагласио је Бакић, и додао да, с обзиром на то да ће се наш прослављени рвач Давор Штефанек прикључити стручном штабу Рвачког клуба „Спартак“, најтрофејнији суботички спортски колектив не треба да брине за своју будућност.

Давор Штефанек је рекао да му је ово, званично, последња такмичарска година и да ће се у наредном периоду посветити спортском раду и функцији председника Спортског савеза Србије, на коју је недавно изабран по други пут.

 14715_2.jpg

„Драго ми је што је Рвачки клуб Спартак после четири године поново шампион наше земље. Иако од нас то нико није тражио, ово је прилика да се захвалим председнику Србије Александру Вучићу на улагањима у спорт и озбиљном и стратешком односу наше државе према спорту, као и граду Суботици и градоначелнику Стевану Бакићу на подршци коју константно пружају Рвачком клубу ’Спартак’“, подвукао је Давор  Штефанек.

У знак захвалности за све што чини за  Рвачки клуб „Спартак“, спортски директор РК „Спартак“ Сретен Дамњановић, уручио је градоначелнику Стевану Бакићу златну медаљу освојену недавно у Кањижи, у финалу екипног првенства Србије у рвању грчко-римским стилом.

14715_3.jpg