Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Др Балинт Пастор: Од фебруара наредне године прикључак на гасну мрежу и на рате

03.12.2021.

Свечаном седницом Надзорног одбора, Јавно комунално предузеће „Суботицагас“ данас је обележило 16 година  пословања. Након што је директорка Тимеа Хорват у свом поздравном говору изнела  податке о до сада постигнутим резултатима и осврнула се на будуће планове предузећа, председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (dr. Pásztor Bálint) је рекао да је ово јавно комунално предузеће, основано децембра  2005. године, у протеклим годинама оправдало поверење, и захвалио се на успешном раду запосленима, бившим запосленима сада пензионерима, као и свим досадашњим менаџментима и садашњем менаџменту.

 14717_1.jpg

Гас је најгосподскији и један од најјефтинијих начина грејања, казао је др Балинт Пастор и нагласио да га радује што ће од фебруара наредне године плаћање прикључка на гасну мрежу бити омогућено и на рате.

„У више наврата сам питао и тражио одговор зашто грађани не могу да плаћају прикључак на дистрибутивну гасну мрежу на рате и драго ми је да то није било узалуд. Мада су и раније постојале правне, а и финансијске могућности за овако нешто,  драго ми је што ће грађани од  наредне године имати и ову опцију, јер  очекујем да ће почетком фебруара бити дата сагласност Скупштине града на план за следећу годину који укључује и ову могућност”, истакао је др Балинт Пастор.

Он је подвукао да је битно да ЈКП „Суботицагас“ води рачуна о равномерном развоју и да нема фаворизованих месних заједница, већ да се гасоводна мрежа подједнако шири.

 14717_2.jpg

„Проширење дистрибутивне гасне мреже у наредној годину планирно је у месним заједницама ’Палић’, ’Шупљак’ и ’Макова седмица’, док су ове године  нове километре гасоводне мреже добиле месне заједнице ’Зорка’, ’Ново село’, ’Кер’, ’Гат’, ’Александрово’ и ’Радановац’, тако да се  из овог набрајања види да се води рачуна о интересима грађана Суботице било где да живе“, навео је др Балинт Пастор.

Директорица ЈКП „Суботицагас“, Тимеа Хорват, истакла је да ово предузеће има преко 11.100 корисника и да је мисија предузећа стални развој, односно проширење дистрибутивне гасне мреже.

„У години која је на измаку изграђено је 10 километара дистрибутивне гасне мреже на територији осам месних заједница. Наредне  године планирамо пројектовање 20 километара дистрибутивне гасне мреже, а радови ће се изводити на 13 километара, углавном на територији месних заједница ’Шупљак’, ’Палић’ и ’Макова седмица’. Самим тим смо за наредну годину у нашем програму  повећали и број прикључака на 500. Најбитније је да је планом и програмом предвиђен и прикључак на рате, јер нам се  пуно грађана обратило са тим захтевом и сматрамо да на тај начин можемо допринети и олакшати  терет увођења гаса у домаћинства“, нагласила је Тимеа Хорват, и додала да је дистрибутивном гасном мрежом покривено 90 одсто регулисаних улица.

14717_3.jpg 

Поводом 16. годишњице ЈКП „Суботицагас“, др Балинт Пастор је директорици Тимеи Хорват уручио заставу града Суботице.