Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

На Међународни дан особа са инвалидитетом обележена два значајна јубилеја

03.12.2021.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се широм света 3. децембра, а данас је, у Београду, Савез слепих Србије свечано обележио 75 година постојања, као и 50 година постојања библиотеке за слепе „Др Милан Будимир”. Тим поводом, уручене су повеље заслужним институцијама, установама и појединцима за успешну сарадњу и велики допринос унапређењу положаја и афирмацији слепих и слабовидих особа. Члан Градског већа задужен за област здравства и социјалне заштите Илија Ђукановић је у име Града Суботице примио ову повељу и том приликом истакао значај сарадње локалне самоуправе са удружењима која се залажу за унапређење положаја особа са инвалидитетом.

14718_1.jpg

„Част ми је да у име Града Суботице и градоначелника Стевана Бакића примим ово значајно признање које је симбол наше успешне сарадње. Велико хвала председнику Савеза слепих Србије Милану Стошићу на додељеној повељи. Ово признање представља још већи мотив да у наредном периоду Град Суботица настави са снажнијом подршком Удружењу слепих и слабовидих нашег града”, истакао је Илија Ђукановић.

Обележавању јубилеја присуствовали су Маја Гојковић, министарка културе и информисања, патријарх српски Порфирије, београдски надбискуп Станислав Хочевар, представници Министарства за рад, социјална и борачка питања, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и представници неколико локалних самоуправа Републике Србије.