Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града др Балинт Пастор отворио „Зимски фестивал традиције“

04.12.2021.

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (dr. Pásztor Bálint) данас је, на Палићу, на паркингу код „Мале гостионе“ отворио осми по реду „Зимски фестивал традиције“, дводневну манифестацију у оквиру које је организована изложба локалних производа и међународно такмичење у топљењу чварака. Уз изражавање захвалности организаторима, Удружењу „Лудашпуста“, СЗТР „Ноге“ и „Малој гостиони“ Elitte Палић што се ова манифестација одржава, др Балинт Пастор је истакао да је „Зимски фестивал традиције“ манифестација од регионалног значаја, с обзиром на то да на њој нису присутни само Палићани и Суботичани, већ и такмичари и излагачи из Малих Пијаца, Хоргоша и Мартоноша.

14719_1.jpg 

„Ми озбиљно мислимо да Палић треба развијати и да Палић треба да буде један од регионалних центара. Интересовању за Палић су, свакако, допринели и летњи концерти у Музичком павиљону, организовани с циљем  да се на Палић врати ова традиција и да Музички павиљон поново добије своју улогу у анимацији палићких посетилаца. И дан-данас можемо да се уверимо у то да је Палић јако лепо сређен, а за то захвалност дугујемо предузећима 'Парк Палић' д.о.о. и Јавном предузећу 'Палић-Лудаш', као и Месној заједници 'Палић'. Развоју Палића, поред манифестација, доприносе и инвестиције у железничку инфраструктуру, тако да верујемо у то да Палић може да буде један регионални центар“, нагласио је, отварајући званично ову манифестацију, др Балинт Пастор.

14719_3.jpg

На манифестацији „Зимски фестивал традиције“ у тољењу чварака надметало се 15 екипа, а своје производе представила су 43 излагача.

14719_4.jpg