Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Сезона клизања на Стадиону малих спортова од среде, 8. децембра

04.12.2021.

Ледена плоча на Стадиону малих спортова, атрактивна за грађане Суботице свих генерација, моћи ће да се користи од среде, 8. децембра 2021. године, јер је у току постављање леда и завршна припрема опреме и инфраструктуре за предстојећу клизалишну сезону, најављено је на данашњој конференцији за новинаре одржаној на Стадиону малих спортова.

14720_1.jpg 

Уз подсећање да је Градско клизалиште у функцији већ 52 године и да је оно веома важан садржај за Суботичане током зимског периода, члан Градског већа задужена за област комуналних делатности и развоја, Чила Голи, истакла је да је у разговорима са надлежнима из ЈКП „Стадион“ констатовано да је, узимајући у обзир техничке и финансијске разлоге, најбоље време да се крене са постављањем ледене плоче на Градско клизалиште 1. децембар, с обзиром на то да временске прилике у новембру нису ишле на руку за реализацију те акције.

14720_2.jpg 

„Већ првог децембра, у поноћ,  запослени у ЈКП 'Стадион' су укључили машине за прављење леда. Током године разговарали смо са спортским клубовима, саслушали њихове захтеве и првим и другим ребалансом градског буџета, у  септембру и новембру, обезбедили одређена средства чиме ћемо појачати капитално одржавање“, нагласила је Чила Голи.

Директорка ЈКП „Стадион“, Тамара Димитриоски, изјавила је да су у току радови на постављању ледене плоче и да ће љубитељи леда свих генерација моћи да користе Градско клизалиште од среде, 8. децембра.

 14720_3.jpg

„Из градског буџета обезбеђен је новац за санирање главних колекторских цеви, чиме је спречено губљење антифриза, као и средства за куповину нове машине за равнање леда. Због безбедносне и епидемиолошке ситуације и ове године ће важити специфична правила када је реч о броју људи, а то је да ће на леду истовремено моћи да буде сто клизача, као и стотину особа у затвореном простору“, навела је Тамара Димитриоски.

Клизалиште ће радити свакодневно у три термина - од 10 до 12 часова, од 14 до 16 часова и од 18 до 20 часова. Цена улазнице је 200 динара за одрасле, док је за децу до пет година, у пратњи родитеља, улаз бесплатан. Као и ранијих година, на Градском клизалишту клизаљке ће моћи да се изнајме (200 динара), али и наоштре (100 динара).

 14720_4.jpg

Ковид-редари ће апеловати на посетиоце Градског клизалишта да на леду држе прописану дистанцу од два метра, а да у затвореном простору користе заштитне маске.