Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворен десети „Winterfest“

04.12.2021.

Јубиларни, десети по реду зимски вашар „Winterfest“ отворен је вечерас, на Тргу републике, на „Малом корзоу“ у организацији Јавног комуналног предузећа „Суботичке пијаце”, уз подршку суботичке локалне самоуправе. Суботичани ће на овом традиционалном вашару до 13. јануара 2022. године моћи да уживају у занивљивим уметничким радовима и рукотворинама, новогодишњим поклонима, божићним колачима, бомбонама, широкој понуди домаће и органске хране, различитим врстама куваног вина и богатој гастрономској понуди традиционалних јела са овдашњег подручја, а све у духу предстојећих божићних и новогодишњих празника.

 14721_1.jpg

Отварајући зимски вашар, члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић је истакао да ова манифестација постаје туристички садржај града.

 14721_2.jpg

„После две године великих изазова кроз које пролази цело друштво, драго ми је  да вечерас у име локалне самоуправе и градоначелника Стевана Бакића отворим јубиларни, десети по реду 'Winterfest'. Град се потрудио да и низом нових садржаја, који ће се ускоро видети, додатно обогати ову манифестацију, како бисмо сви заједно са већом радошћу ушли у наредну годину”, рекао је Срђан Самарџић.

Директор ЈКП „Суботичке пијаце“ Александар Алексић је навео да је овогодишњи „Winterfest“ окупио више од 70 излагача из разних градова, од Новог Пазара, Врњачке Бање и Бруса, до „комшијске“ Сенте и Кањиже.

 14721_3.jpg

„Посетиоци ће моћи да уживају у поклонима, сувенирима, као и укусима и мирисима традиционалне хране и пића”, рекао је Алексић.

Кратак културно-уметнички програм извели су ђаци из суботичких основних школа.

14721_4.jpg