Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на уклањању дивље депоније у кругу бивше фабрике „Зорка“

15.12.2021.

„Град Суботица је посвећен унапређењу квалитета живота становника Месне заједнице ’Зорка’ и ово је једна од активности које се предузимају у том циљу. Издвојили смо два милиона динара за чишћење овог простора који обухвата око 1.600 метара квадратних, где се процењује да је одложено скоро пет стотина тона отпада“, изјавио је данас градоначелник Суботице Стеван Бакић након обиласка завршних радова на уклањању дивље депоније на простору некадашњег комплекса хемијске индустрије „Зорка“, у Суботици.

 14737_1.jpg

Уз подсећање да је недавно у акцији садње дрвећа у насељу Прозивка, реализованој у оквиру пројекта „Зелена Србија“, најавио да ће ова дивља депонија ускоро бити уклоњења, градоначелник Бакић је нагласио да ће Град Суботица и убудуће бити посвећен екологији и унапређењу животне средине и да Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“ на дневном нивоу спроводи активности које се односе на заштиту животне средине.

 14737_2.jpg

„Апелујем на наше суграђане да престану да одлажу отпад и на овој локацији. Градска депонија је једино место где се он прописно може одложити. Циљ нам је да на територији нашег града немамо дивљих депонија, тим пре што смо њихов број умањили за око тридесет последњих неколико година. То ће бити могуће, само ако и грађани желе да нам помогну у остварењу тог циља“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

И директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Слободан Милошев апеловао је и на Суботичане, и на предузећа у Суботици, да отпад не одлажу на недозвољена места и на тај начин стварају дивље депоније.

14737_3.jpg 

„Не постоји ниједан разлог да грађани или предузећа одлажу отпад на недозвољена места, јер ЈКП ’Чистоћа и зеленило’ по плану и програму недељног одвожења смећа односи отпад из домаћинстава и контејнера предузећа на депонију. У плану је да, уз подршку локалне самоуправе и градоначелника Бакића, уклонимо и преосталих 16 дивљих депонија које се налазе на територији града. Надам се да ћемо ускоро имати чисту Суботицу и да ће наш град моћи да новац који улаже у чишћење дивљих депонија усмери у изградњу дечјих игралишта, вртића или у неке друге објекте“, истакао је Слободан Милошев.

14737_4.jpg