Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на рехабилитацији коловоза у улици Ференца Сепа

15.12.2021.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас радове на постављању завршног слоја асфалта у улици Ференца Сепа, у суботичкој Месној заједници „Дудова шума“. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је за рехабилитацију коловоза у овој улици у дужини од 450 метара из градског буџета издвојено шест милиона динара.

14738_1.jpg 

Он је навео да су током прошле недеље завршени радови на рехабилитацији коловоза у Франкопанској улици која је проширена за два метра, односно са четири на шест метара, да је на тај начин решен вишегодишњи проблем проточности саобраћаја у овој улици и да је вредност тог пројекта десет милиона динара.

„За следећу годину планира се рехабилитација коловоза у улици Арсенија Чарнојевића. Определили смо средства за израду пројектно-техничке документације за кружни ток на раскрсници улица Ференца Сепа и Арсенија Чарнојевића, чиме ће се, у смислу саобраћајне инфраструктуре, комплетно заокружити једна целина у овом важном и густо насељеном делу града“, истакао је Бакић.

14738_2.jpg 

У плану је, додао је, да се до краја године прошири и рехабилитује улица Пролетерских бригада у Месној заједници „Зорка“, у дужини од једног километра, од пруге до Зоркине улице, као и да се уради Лозничка улица и крак Лошињске, у МЗ „Нови град“, и Задарска улица, у МЗ „Кер“.

„Град Суботица је ове године за изградњу нових и рехабилитацију постојећих улица из градског буџета издвојио око 175 милиона динара. Локална самоуправа ће и даље наставити да улаже у изградњу саобраћајне инфраструктуре у нашем граду“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

 14738_3.jpg

Обиласку радова на постављању завршног слоја асфалта у улици Ференца Сепа присуствовао је и Вукослав Вукославовић, технички директор компаније „Војпут“, извођача радова.

14738_4.jpg